Un tânăr adoptat în Franța își caută familia biologică din România: „Sper să îmi realizez si eu acest vis”

tânăr adoptat franța
Foto: Pagina de Facebook The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitați ai României

Un tânăr în vârstă de 37 de ani din Franța își caută familia biologică din România. Născut în București înainte de Revoluție, el a fost ulterior adoptat de o familie din Franța.

Mesajul tânărului a fost publicat pe pagina de Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României” în urmă cu o săptămână:

„Salutări din Franța!

Astăzi sunt aici în căutarea familiei mele biologice din România. Nu posed prea multe informații, dar acum de Sfintele Sārbatori Pascale, sper cu ajutorul dumneavoastră, al tuturor românilor care ajutati aici întotdeauna, să îmi realizez si eu acest vis.

Numele meu înainte de adopție a fost Alexandru STRAT și sunt născut pe data de 21 septembrie 1986 în București. După documentele pe care le am până în anul 1990 am stat într-un orfelinat din Sectorul 1 București. După decizia Frontului Salvării Naționale am ajuns în ianuarie 1990 în Franța, de unde am fost plasat într-o familie, mai apoi fiind adoptat pe data de 20 ianuarie 1991.

Vă rog să DISTRIBUITI anunțul meu poate asa o să ajungă și la membrii familiei mele care poate nu m-au uitat și își vor aduce aminte si de mine sperând că mă vor recunoaște.

Vă multumesc anticipat pentru ajutor.”

Mesajul său este însoțit de mai multe fotografii realizate atât în copilărie, cât și la maturitate.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.