Un student la medicină a mâncat 700 de ouă într-o lună pentru a vedea ce se întâmplă cu nivelul de colesterol

Nick Norwitz
Nick Norwitz

Nick Norwitz, doctorand  la Universitatea Harvard, a mâncat 720 de ouă pe parcursul unei luni și a văzut cum îi scad nivelurile de colesterol. 

Astfel, după un experiment de o lună în care a mâncat echivalentul a 24 de ouă pe zi, nivelul său de lipoproteine cu densitate scăzută (LDL), sau colesterolul „rău”, a scăzut cu 18 %, potrivit dailymail.

LDL este considerat a fi „colesterolul rău” deoarece se poate acumula sub în artere, crescând riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Celălalt tip de colesterol, numit lipoproteină de înaltă densitate (HDL) sau colesterol „bun”, are însă efectul invers, ajutând la eliminarea excesului de colesterol din fluxul sanguin și transportându-l la ficat.

Dr. Norwitz are un doctorat în metabolismul creierului uman de la Universitatea din Oxford și își finalizează doctoratul în medicină la Universitatea Harvard.

În videoclipul de pe YouTube, acesta a declarat că a încercat să demonstreze că „un consum mare de ouă nu determină creșterea nivelului de colesterol”. 

„Am emis ipoteza că mâncând 720 de ouă într-o lună, ceea ce înseamnă 133.200 mg de colesterol, nu mi-ar crește colesterolul LDL. Și, într-adevăr, nu a făcut-o, nici măcar un pic”, a spus Norwitz.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.