Un român, câștigător în cadrul Sony World Photography Awards

Auraș Mihaiu Foto: Facebook Auraș Mihaiu/Iulian Popa

Și anul acesta, un român reușește să reprezinte cu succes țara la unul dintre cele mai importante concursuri de fotografie, Sony World Photography Awards 2015.

Auraș Mihaiu din orașul Nehoiu, județul Buzău, a câștigat premiul Romania National Award, în cadrul ediţiei din acest an a concursului Sony World Photography Awards 2015.

Fotografia „Alesul oilor” a fost desemnată cea mai bună imagine înscrisă de un fotograf român la cea mai mare competiţie foto din lume, Sony World Photography Awards 2015, şi a fost aleasă dintre toate fotografiile înscrise la oricare dintre cele 10 categorii Open ale concursului.

Fotografia câștigătoare. Foto: Facebook Auraș Mihaiu
Fotografia câștigătoare. Foto: Facebook Auraș Mihaiu

„Îi felicit pe Ionuț Hreniuc, Luiza Elena Boldeanu și Tina Genovia Obreja pentru fotografiile lor! Și să nu uităm de Cosmin Bumbuț și Daniel Necula, care sunt finaliști în competiție. Încă o dată, Buzăul este apreciat peste hotare și eu nu mă opresc din a-l promova cum știu mai bine”, a fost mesajul lui Auraș pe o rețea de socializare, în care le mulțumește prietenilor pentru felicitări.

Finaliştii Romania National Award sunt Ionuţ Hrenciuc (locul al doilea) şi Luiza Elena Boldeanu şi Tina Genovia Obreja (ambele pe locul al treilea).

Auraș a primit din partea organizatorilor o cameră Sony a7,  iar fotografia realizată de el va fi expusă la vernisajul Sony World Photography Awards 2015 ce va avea loc la Somerset House, Londra, în perioada 24 aprilie – 10 mai.

Auraș a surprins unul dintre cele mai importante momente de la stână, atunci când proprietarii își aleg oile pe care le-au adus primăvara ciobanilor ca să aibă grijă de ele și se pregătesc să le ia acasă pentru iernat. Cu ocazia acestui moment, ciobanii le mai dau pe lângă oi și cantitatea de brânză pe care au promis-o la începutul contractului încheiat primăvara.

Programul National Awards îşi propune să premieze cea mai reuşită fotografie înscrisă în concurs individual pentru fiecare ţară în care se organizează Sony World Photography Awards, din Argentina și până în Australia. Participarea este deschisă tuturor fotografiilor, indiferent de nivelul de experienţă.

Anul trecut, un alt român a reușit să câștige premiul I, la categoria Open Low Light, cu fotografia „First Snow”, în care arată un instantaneu din București, pe un peron al unei linii de tramvai.

Recomandarea editorilor GreatNews:

Doi români, în finala celei mai importante competiții de fotografie din lume

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.