Avram Iancu a trecut înot Canalul Mânecii pentru Cumințenia Pământului

Avram Iancu (Facebook)
Avram Iancu (Facebook)

Un bibliotecar din Petroșani a reușit să traverseze înot Canalul Mânecii, devenid primul român care reușește acest lucru.

Avram Iancu a traversat Canalul Mânecii înot și fără costum de neopren, în ciuda condițiilor grele: temeratura apei era de 16 grade Celsius.

El a plecat de la Shakespeare Hill Beach, o plajă situată în apropiere de orașul engelz Dover (Anglia) în dimineața zilei de luni și a ajuns marți, cu 19 ore mai târziu, la Cap Gris Nez, în Franța.

Avram Iancu a înfruntat curenți puternici și probleme legate de reflux. Românul este la cea de-a patra tentativă de a trece înot între Regatul Unit și continentul european.

”Am înotat 42 de kilometri pentru un simbol al națiunii, pentru Cumințenia Pământului a lui Constantin Brâncuși, pentru ca aceasta să revină românilor”, a declarat bibliotecarul din Petroșani, care este căsătorit și are trei fete.

De la prima traversare înot a Canalului Mânecii, în anul 1875, doar 1.248 de persoane au reușit să înoate cei 34 de kilometri singuri. Iancu s-a antrenat pe dealurile din preajma Petroșaniului și a înotat într-un bazin.

România pierde o medalie olimpică. Cum a comentat sportivul acuzațiile de dopaj, cât încă era la Rio