Un român a ajuns la BBC pentru acrobațiile incredibile făcute la 250 de metri înălțime | VIDEO

Flavius Cernescu
Flavius Cernescu. Foto: Captură YouTube

Acrobațiile făcute de Flavius Cernescu pe marginea unui coș de termocentrală din România au ajuns la BBC. Site-ul britanic a preluat filmul realizat de acorbatul român și de un prieten al său: pe YouTube, videoclipul a strâns deja aproape 800.000 de vizualizări.

Alături de un prieten, acrobatul român a escaladat un coș de termocentrală de la CET Târgu Jiu înalt de 256 de metri, iar apoi a mers cu un monociclu pe marginea construcției. Filmulețul a fost realizat în luna iulie a acestui an.

Videoclipul de pe YouTube a dat naștere unor controverse acerbe între internauți. În timp ce unii îl susțin pe Flavius, alții consideră că își riscă viața degeaba.

„Absolut idiot. Nu știu dacă nu ai nimic mai bun de făcut sau dacă viața ta nu înseamnă nimic pentru tine, însă într-o zi vei cădea și când se va întâmpla acest lucru sper că nu vei fi pe o clădire deasupra unei străzi aglomerate și că nu vei omorî pe altcineva în afară de tine. S-a întâmplat deja așa ceva. Sunt oameni care luptă pentru viețile lor, iar tu te joci cu a ta”, a comentat un utilizator pe YouTube.

Însă alții apreciază acrobațiile tânărului.

„Riscurile nu sunt atât de mari dacă te-ai antrenat de ani și ani. Este vorba despre priveliște. Trăiești pentru priveliște. Nu trăiești ca să mănânci, să bei, să mergi la muncă, să te întorci acasă și să plătești pensie alimentară. Vorbești despre greșeli… o greșeală ar fi să trăiești câteva decenii într-o rutină completă. Poți să experimentezi într-o singură zi ceea ce alții nu trăiesc în 10 vieți”, a scris un alt internaut.

Tot în această vară, Flavius Cernescu a escaladat un coș de fum al Termocentralei Paroșeni din Valea Jiului și a realizat mai multe acrobații la înălțimea de 180 de metri: a mers de mai multe ori pe marginea construcției, a jonglat cu portocale sau a ținut o tânără în spate.

Flavius Cernescu a devenit celebru după ce a ajuns în semifinale la „Românii au talent”. De-a lungul timpului el a făcut numeroase alte acrobații periculoase și a escaladat Crucea de pe Caraiman, turnul de la CET Sud Pitești sau replica Turnului Eiffel de la Slobozia.

De profesie programator, Flavius a renunțat la meseria sa pentru a-și urma pasiunea pentru acrobații: a stat pe marginea barajului de la Vidraru sau a mers pe o curea lată de doar 2,5 centimetri, suspendată la 80 de metri înălțime în Salina Turda.

Recomandările editorilor GreatNews:

Acrobații care îți taie respirația, făcute de un român pe un coș de termocentrală | VIDEO

49 de zile pentru un ”miracol”: elevul care a luat 1,20 la BAC-ul de vară și 9,40 în toamnă

Pilot român, erou în presa străină. A reușit o salvare uimitoare, prin manevre demne de Top Gun

 

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.