Un pui de hipopotam, primit ca o vedetă la Grădina Zoologică

Puiul de hipopotam și mama lui foto: Facebook

Fiecare pui care se naște la Grădina Zoologică devine automat vedetă printre celelalte animale. Iar atunci când este vorba despre un pui de hipopotam, lucrurile sunt cu atât mai simple.

Obi s-a născut în urmă cu trei săptămâni și acum învață să înoate, iar fiecare mișcare a sa este urmărită de către angajați și de către vizitatori.

Obi înseamnă „inimă” în limba Igbo. Puiul de hipopotam a fost inclus într-un program intensiv internațional de creștere a hipopotamilor pitici. Odată ajuns la maturitate, și el va avea ocazia de a-și întemeia o familie.

„Iubește apa și petrece ore întregi în piscina mică, așa că este gata pentru următorul pas. Este micuț și după 10-15 minute obosește, așa că trebuie să ia o pauză”, a spus managerul Grădinii Zoologice din Melbourne, Australia, Justin Valentine pentru abcnews.com.

Hipopotamii Pigmy sunt pe cale de dispariție, iar numărul exemplarelor rămase nu se cunoaște cu exactitate. Din acest motiv, venirea pe lume a lui Obi este un succes nesperat pentru Grădina Zoologică și pentru iubitorii de animale.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cel mai vechi european, descoperit în România
Descoperire de excepție în România: „Fiara teribilă” de acum 7 milioane de ani

Revoluția prețurilor la eMAG. Cele mai mari reduceri ale verii
Locuri de muncă part-time. Program scurt, salariu atractiv
Memorie și concentrare la examene, fără pastile. Un produs natural face minuni!

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.