Un post TV de știri a fost închis. Emisia a încetat sâmbătă dimineață

Un post de știri cu acoperire națională a fost închis sâmbătă, la ora 00, pentru reducerea cheltuielilor.

Decizia de a închide postul TVR News vine ca urmare a unei acțiuni a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), din data de 20 iulie. ANAF a blocat conturile operaționale ale televiziunii de stat din cauza datoriilor acumulate din 2005 până astăzi, creanțe care se ridică la suma de 457 de milioane de lei.

Pe 30 iulie, ANAF a ridicat poprirea de pe conturile TVR, după ce televiziunea a plătit 10,3 milioane de lei către bugetul de stat.

Reunit de urgență, Consiliul de Administrației al TVR a decis, printre altele, închiderea TVR News, conținutul acestui post TV urmând să fie preluat de celelalte canale controlate de SRTv.

TVR News a fost un parteneriat SRTv-Euronews. Televiziunea a fost lansată în noiembrie 2012, de directorul SRTv de atunci, Claudiu Săftoiu.

TVR News a difuzat, în cea mai mare parte din program, știri ale Euronews, o televiziune de știri paneuropeană. Grila era completată de preluări din TVR 1 sau TVR 2.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

TEST cu imagini. 10 întrebări la care orice șofer ar trebui să știe să răspundă

O româncă încearcă să rezolve criza din Grecia. Cine este Delia Velculescu, negociatorul FMI cu Atena

Cele mai ieftine călătorii în ţară. Preţ cu mult sub cel al biletelor de tren şi maxi taxi

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.