Un pensionar ucrainean a fost prins la o vamă cu o avere asupra sa

Foto: Pixabay

Pe data de 19 noiembrie 2023, vameșii de pe Aeroportul din München au confiscat o sumă aproape de 455.000 de euro în numerar de la un pensionar în vârstă de 66 de ani din Ucraina. Deși incidentul a avut loc în urmă cu două luni, autoritățile vamale germane au furnizat detalii despre acest caz abia acum.

Conform declarațiilor vameșilor, în timpul procesului de verificare, pensionarul a afirmat că deține în jur de 300.000 de euro în numerar, iar această declarație a fost confirmată în urma verificării scrise. Un raport indică că, ulterior, înainte de a se îmbarca, un bărbat necunoscut i-a înmânat pensionarului un bagaj de mână. După un al doilea control, în conținutul respectivului bagaj de mână au fost descoperiți aproape 455.000 de euro. Suma de bani a fost confiscată, iar împotriva bărbatului a fost inițiată o procedură penală, conform detaliilor furnizate de biroul vamal din München.

Marie Müller, purtătorul de cuvânt al biroului, a comunicat că cetățeanul ucrainean nu a reușit să justifice proveniența banilor. Ancheta în acest caz este în desfășurare.

Într-un comentariu pentru Bild, purtătorul de cuvânt al Biroului de Investigații Vamale din München, Christian Schüttenkopf, a declarat că oamenii legii verifică ipoteza spălării banilor.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.