Un medic avertizează: „O să veniți într-un moment în care nu mai putem face nimic pentru voi”

simin ayel florescu
Simin Ayel Florescu. Foto: Captură YouTube Synevo România

Medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală, a declarat la postul de televiziune Digi 24 că, în această perioadă, familii întregi infectate cu COVID ajung la spital, inclusiv copiii.

Potrivit sursei citate, în cele trei mari spitale COVID din București – „Matei Balș”, „Victor Babeș” și „Marius Nasta”, locurile la terapie intensivă se ocupă rapid, iar medicii au început să ceară transferul pacienților în alte spitale care mai au paturi libere la ATI.

„În ultimele zile au început să vină familii întregi, toți cu COVID, niciunul nu e vaccinat, nici cei care puteau, nici cei cu factor de risc. Ajung să-și infecteze toată familia sau se infectează simultan și ajung la noi internați. Avem și nou născuți, în jur de 3 – 4 luni”, a spus Simin Aysel Florescu.

„Ajung în ultimul stadiu al bolii. Dacă vin după 8-9 zile și vin cu insuficientă respiratorie și ajung direct la ATI, sunt greu de tratat. Dacă măcar ar veni în primele zile ale bolii i-am ajuta mai mult. Din nefericire iau medicamente după ce au citit pe net, pe site-uri anti-vaccinare sau de tratamente naturiste și pe lângă faptul că nu-i ajută cu nimic îi mai supun și la efecte adverse. Parcă trăim într-un film absurd, o luăm de la capăt cu observațiile”, a continuat medicul.

„Mesaj mai direct că acesta nu există: nu vă jucați cu viața voastră sau a familiilor voastre, că o să veniți într-un moment în care să nu mai putem face nimic pentru voi”, a mai avertizat Florescu.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.