Un lac superb din România va fi introdus în circuitul turistic

lacul albastru
Foto: Pagina de Facebook Lacul Albastru

Lacul Albastru, monument al naturii situat la poalele Munților Gutâi, în apropierea vârfului Mogoșa (565 metri de altitudine), va fi introdus în circuitul turistic județean și va fi promovat ca obiectiv turistic, a declarat ieri primarul orașului Baia Sprie, Dorin Pașca, informează agerpres.ro.

„Lacul Albastru, renumit pentru culoarea albastru-verzuie, având o particularitate hidrochimică ce-l face atractiv pentru turiștii români și străini, merită a fi promovat ca destinație turistică. Lacul e situat în vecinătatea a două cabane montane renumite pentru pârtiile de schi, iar accesul din DN 18 pe un drum lateral care comunică spre cele două stațiuni montană asigură accesul turiștilor până în marginea lacului”, a spus Dorin Pașca, potrivit sursei citate.

Turiștii care doresc să ajungă pe jos pot folosi o potecă marcată, dar se pot orienta apelând la un panou informativ întâlnit chiar în centrul orașului Baia Sprie.

Lacul Albastru, o frumusețe exotică în inima Maramureșului

Specialiștii în geologie presupun că Lacul Albastru s-a format în perioada anilor 1919-1920 prin prăbușirea unor galerii de mină situate pe vechiul filon Domnișoara. Lacul cu o suprafață de 0,5 ha este străjuit de o pădure de gorun și pin.

Apa lacului este puternic acidă și conține ioni de sulf, dar și o mineralizație sulfurată în care se regăsesc ioni de cupru care dau apei o culoare albastru-verzuie.

Lacul Albastru se află în custodia administrației Parcului Natural Munții Maramureșului, fiind considerat un bun științific care trebuie conservat. În amontele lacului se află stațiunea și lacul Mogoșa, pârtia de schi și vârful Mogoșa. La o distanță foarte scurtă de lac se află stațiunea montană Șuior cu pârtiile de schi și un lac special amenajat.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG la televizoare. Cele mai atractive oferte din aceste zile
Reduceri eMAG la electrocasnice mari. TOP oferte la frigidere, mașini de spălat, aragaze
Muncește și călătorește. Locuri de muncă pe vase de croazieră
Locuri de muncă pentru șoferi în Germania, Marea Britanie, Olanda. Salarii de peste 3.000 de euro

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.