Cea mai proastă farsă, după atentate: jurnalist român, „grav rănit” de „prietenii” de pe Facebook

Foto: Facebook

UPDATE

Ora 15:30. Președintele Klaus Iohannis anunță că doi români și-au pierdut viața în atentatele de la Paris.

Atentatul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic.

UPDATE: Știrea cu jurnalistul român rănit grav la Paris s-a dovedit o farsă, chiar jurnalistul a declarat că este teafăr. Există însă o femeie cu cetățenie română, rănită ușor în atentatele de la Paris.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat sâmbătă că un cetăţean român a fost rănit uşor în atacurile survenite în cursul nopţii în capitala Franţei, persoana în cauză primind îngrijiri la un spital din Paris şi fiind externată în cursul dimineţii.

Informaţia a fost confirmată şi de premierul interimar Sorin Cîmpeanu, care a adăugat că este vorba de o femeie.

Amicii lui Andrei Marian Mihai au postat, pe pagina de Facebook a jurnalistului, un mesaj de susținere și de speranță.

„Acest mesaj îl scriu cu lacrimi de durere, pentru reporterul nostru drag și scump, Andrei Marian Mihai, rănit grav în atentatul din Franța. Multa sănătate Andrei, rezistă, luptă, viața este frumoasă”, a scris un apropiat al tânărului, pe Facebook.

„Prietenul nostru Andrei Marian Mihai se află printre răniții din atentatul de la Paris, încă nu știm cum este starea lui, din păcate a fost adus în stare gravă la spital, imediat ce ni se vor oferi detalii despre stare lui o să vă anunț aici pe pagina lui, să sperăm că vom primi curând vești cât mai bune. Să ne rugăm ca totul să fie doar un vis urât!”, se arată într-un alt mesaj.

Circa 120 de persoane și-au pierdut viața într-o serie de cel puțin şase atacuri teroriste care au avut loc aproape în același timp la Paris. Președintele Franței, Francois Hollande, care asista la meciul amical Franța-Germania, a fost evacut de urgență, relatează presa franceză.

87 dintre cei decedaţi şi-au pierdut viaţa în urma unei luări de ostatici la Bataclan, un centru în care avea loc un concert. Peste 30 de oameni au fost ucişi în urma unor atacuri armate în mai multe restaurante pariziene. Acest bilanţ provizoriu a fost confirmat şi de un reprezentant al muncipalităţii pariziene.

Trei atacatori au fost ucişi de forţele de ordine, în interiorul clădirii Bataclan. Doi atacatori responsabili de alte atacuri teroriste comise în această seară în Paris s-au sinucis, având asupra loc cunoscutele centuri explozive. Cei doi au provocat explozii în apropierea stadionului Stade de France, unde se disputa meciul amical Franţa-Germania.

Aflați toate informațiile despre cele mai grave evenimente din Franța de după Al Doilea Război Mondial, mai jos:

Breaking News. Un 11 septembrie al Europei. Atentate în serie la Paris: 120 de morți

Ostaticul care a transmis mesaje pe Facebook a scăpat cu viață: Sunt viu, ostaticii sunt ucişi unul câte unul

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.