Un elev român i-a impresionat pe lingviștii americani printr-un discurs

Paul Vălean FOTO: captură Youtube
Paul Vălean FOTO: captură Youtube

Un elev din Oradea a fost premiat la un concurs internațional discursuri cu tema „Cum deschide noi orizonturi cunoașterea unei limbi străine?”. Potrivit Digi24, în total au participat 700 de tineri din toată lumea, însă doar 20 au fost declarați câștigători.

Printre aceștia a fost și elevul român Paul Vălean, în clasa a XIII-a la Colegiul Național Emanuil Gojdu din Oradea.

La baza discursului său a stat maxima „Cei care nu știu nimic despre limbile străine nu știu nimic despre ei înșiși”, care îi aparține lui Johann Wolfgang von Goethe.

„Am ales acest citat pentru că încerc să promovez ideea că ar trebui să știm mai multe limbi străine și ar fi chiar de folos și încurajez pe oricine să învețe o limbă străină și să nu se limiteze doar la limba maternă”, a declarat Paul Vălean, pentru Digi24.

Ca premiu, Paul a primit din partea organizatorilor concursului internațional, Education First, una dintre cele mai mari companii americane care se ocupă de cursuri de lingvistică și schimburi culturale, o excursie de o săptămână la New York.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.