Un elev de 17 ani, selectat la Festivalul de la Cannes

Cannes
Dan Iliuță Foto: Facebook Dan Iliuță

Un elev de 17 ani din București a reușit performanța vieții sale, după ce scurtmetrajul pe care l-a regizat a fost selectat dintre alte 4000 la Festivalul de Film de la Cannes.

Dan Iliuță își dorește ca prietenii și colegii care l-au ajutat să regizeze să meargă cu el la celebrul festival, așa că strânge bani pentru a-și îndeplini această dorință.

Tibi, eroul care dă numele scurtmetrajului, este un tânăr al cărui tată a murit, aparent într-un accident. Câteva detalii pe care le citeşte într-un bilet trimis de un anonim îl fac pe Tibi să pornească în căutarea unui alt adevăr, căutarea sa se transformă brusc într-o aventură.

„Totul s-a întâmplat undeva prin cafenelele din jurul liceului, mergeam dimineaţa la liceu şi, după-amiaza, mai stăteam câteva ore bune ca să finalizăm povestea, ca să finalizăm scenariul. Nu ştiam dacă să îi mai dau viaţă tatălui său sau nu. Faţă de ce era prima dată – era un film de acţiune mai mult decât dramă – s-a schimbat complet”, a spus Dan Iliuţă, regizorul filmului, pentru Digi 24.

Elevii de la Liceul Gheorghe Lazăr au lucrat timp de trei luni pentru a pune la punct toate scenele, chiar dacă cei care au aflat inițial de proiectul lor nu erau foarte încrezători.

„Mi-a spus despre acest film, dar nu prea eram eu încrezător. Am aflat recent că s-au calificat la Cannes, îi felicit, sunt chiar mândru de ei!”, a spus profesorul Constantin Trandafir, de la Liceul Gheorghe Lazăr.

Pentru a termina proiectul, uneori a fost nevoie să lucreze timp de zece ore pe zi, dar elevii s-au distrat de minune.

Cea mai tânără echipă din România care s-a calificat la festival caută acum bani pentru a ajunge în sudul Franței, între 13 și 24 mai, la cea de-a 68-a ediție.

Recomandările editorilor GreatNews:

Casa de 63 de metri pătrați care a cucerit internetul
Românul care a primit o finanţare de 25 de milioane de dolari pentru afacerea lui
Liderul Statului Islamic a fost rănit. Se recuperează în ”paradisul” jihadiștilor

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.