Un cec surpriză. Cum i-a mulțumit un bărbat profesoarei sale, după zeci de ani

profesoara
Profesoara Marilyn Mecham și fostul său elev, Kevin Perz. Foto: Captură YouTube

După mai multe decenii de la terminarea liceului, un bărbat din Statele Unite a vrut să îi mulțumească uneia dintre profesoarele sale, relatează Huffington Post.

La aproape 40 de ani de când a început să predea, Marilyn Mecham a avut parte de o mare surpriză din partea lui Kevin Perz, unul dintre primii săi elevi. Fosta profesoară din Missouri, care are acum 62 de ani, a povestit pentru Lincoln Journal Star că Perz a sunat-o în luna ianuarie doar pentru a-i mulțumi, iar apoi i-a trimis și un bilet și un cec de 10.000 de dolari.

„Mi-au plăcut foarte mult orele dumneavoastră. Le-ați oferit elevilor libertate și respect. Ați primit în schimb respect și apreciere. Ați fost cea mai bună profesoară pe care am avut-o”, a scris Perz în mesajul din bilețel.

Fosta profesoară a fost uimită. „Când am văzut cecul am plâns foarte mult. Am fost copleșită”, a povestit Mecham, care a predat un curs despre mâncare.

Perz, care trăiește acum în Kansas City, Missouri, a mai trimis în trecut bilețele de mulțumire și cecuri și altor profesori merituoși, a relatat Kansas City Star. El încerca de mai mulți ani să ia legătura cu Mecham și abia după ce a cerut ajutorul asociației de absolvenți din liceul său a reușit.

„Am apreciat foarte mult că cineva a petrecut tot acel timp pentru a mă căuta ca să-mi spună că am avut un rol important în viața sa”, a spus fosta profesoară pentru ABC.

Perz a mai povestit că se consideră un om mai bun datorită profesoarei sale. Mecham a declarat că încă nu este sigură ce va face cu banii, dar ar putea să cheltuiască o parte din ei pentru a vizita Suedia și Norvegia.

biletel
Mesajul fostului elev pentru profesoara sa. Foto: Marilyn Mecham via Huffington Post

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O biserică maramureşeană din lemn, ridicată în Canada de un preot îndrăgostit de România
Un centru tribal vechi de 3000 de ani, descoperit pe teritoriul României
Fotografia care a salvat un cățel, după 5 ani în care nu l-a vrut nimeni

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.