Un campion a fost picat la admitere la proba la care era expert: „A vrut să impresioneze”

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Un campion național la tenis a fost respins la admiterea pentru liceul cu program sportiv „Mircea Eliade” din București.

Potrivit Știrile TVR, tânărul a fost picat la una dintre probele sportive. Părinții au făcut o contestație, însă a fost respinsă.

Rareș Mandu a susținut examenul de admitere pe 29 mai. Candidații aveau de trecut cinci probe sportive: viteza pe 30 de metri, săritura în lungime, rezistența pe o mie de metri, serviciul la punct fix și evaluarea jocului de tenis.

Unul dintre profesorii examinatori ar fi declarat că băiatul a ratat admiterea la liceu pentru a vrut să impresioneze: „… nu a servit cinci mingi bune, sunt sigur de asta. El credea că are meci cu Federer și a vrut să impresioneze, dar nu era cazul. A riscat, știind că e în concurență cu alți jucători, pentru un număr restrâns de 5 locuri”.

Rareș Mandu are 15 ani și în șase ani de tenis a reușit să câștige 50 de trofee la competiții interne și europene.

Din toamnă va merge la Liceul „Mircea Eliade”, însă la profilul Științe sociale.

Dacă v-a plăcut acest test, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.