La ce facultăți a fost admisă șefa de promoție eliminată de la BAC

alexandra burtă
Alexandra Burtă. Foto: Pagina de Facebook Alexandra Burtă

Alexandra Burtă, şefa de promoţie din județul Bihor eliminată de la BAC, dar care a obținut în instanță anularea procesului verbal de eliminare, a fost admisă la două facultăţi, informează adevarul.ro.

Alexandra Burtă a dat examen și a fost admisă la Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea Finanţe Bănci, şi la Facultatea de Medicină, specializarea Farmacie, ambele la Timişoara.

Tânăra care a terminat Colegiul Tehnic „Unirea“ din Ştei ca șefă de promoție a fost admisă la Facultatea de Ştiinţe Economice cu nota 9.57 (la buget) şi la Facultatea de Medicină cu nota 6.90 (la taxă).

Alexandra Burtă a fost eliminată de la proba de Matematică a examenului de Bacalaureat pentru că ar fi colaborat cu ceilalți candidați din sală în timpul examenului, însă Tribunalul Bihor a dat o hotărâre de anulare a deciziei Inspectoratului Şcolar Bihor prin care eleva fusese sancționată.

Judecătorii au suspendat efectele procesului verbal prin care eleva fusese eliminată cu doar două zile înainte de expirarea termenului de înscriere la facultate.

“Pentru Alexandra au fost 10 zile de infern. Ea şi-a propus ca după terminarea Bacalaureatului să se pregătească mult mai mult pentru admiterea la facultate, însă în condiţiile date nu a mai reuşit să înveţe nimic. Şi pentru mine ca părinte a fost o perioadă neagră. Am simţit că am distrus viitorul fiicei mele. Mi-am pus speranţa în justiţie şi sper ca până la final să demonstrăm în instanţă că eliminarea Alexandrei, dar şi a altor elevi, a fost o nedreptate”, a declarat Voicu Burtă, tatăl Alexandrei, pentru adevarul.ro.

Eleva, acuzată că a fost „sursă de inspirație” pentru colegii săi

Alexandra a fost eliminată din Bacalaureat după ce o comisie delegată de la Ministerul Educaţiei a vizionat înregistrările de la proba de Matematică a examenului şi a ajuns la concluzia că eleva a fost „sursă – a lăsat să se copieze de pe foile şi lucrarea ei, a comunicat cu colegii din spate şi lateral”, în timp ce alţi elevi au fost eliminaţi pe motiv că „par să comunice cu vecinii”, fără a se explica cu exactitate dacă aceştia comunică sau nu cu ceilalţi candidaţi.

Din lotul celor 12 elevi cărora li s-a admis anularea procesului verbal de eliminare, 10 au fost admişi până în prezent la diferite facultăţi.

Pe 19 august, la Curtea de Apel Oradea se va judeca contestaţia depusă de Inspectoratul Școlar Județean Bihor în cazul sentinţei date de Tribunalul Bihor.

Alţi peste 30 de elevi au atacat în instanță eliminarea lor de la Examenul de Bacalaureat. Ei vor afla decizia Tribunalului Bihor tot pe 19 august.
reduceri emag

Recomandările editorilor GreatNews:

Se caută românce pentru îngrijirea de bătrâni în Belgia. Salariu – 1200 de euro, cazarea și masa sunt gratuite
Reduceri eMAG laptopuri. Șase oferte atractive
Surprize pentru șoferi, de la eMAG. Mari reduceri la produse auto
Locuri de muncă pentru croitorese, în Slovacia. Cunoștințele de limbi străine NU sunt necesare