Uite rotativa, nu e rotativa. Iohannis sugerează că se amână rocada guvernamentală

nicolae ciucă

Foto: Facebook / gov.ro

Aflat joi, 25 mai, la Sibiu, președintele Klaus Iohannis a declarat că rotativa guvernamentală ar putea fi amânată dacă greva profesorilor va continua, în ciuda faptului că premierul Nicolae Ciucă a spus ieri va demisiona vineri, 26 mai.

Cu doar o zi în urmă Klaus Iohannis a declarat că vrea ca noul guvern să se instaleze până pe 30 mai, iar rocada să se facă repede.

„Această rotație trebuie să se desfășoare rapid, corect, sticlă”, a afirmat ieri președintele.

„Fiind azi, joi, și greva încă neîncheiată, vom vedea dacă reușim să începem procedura rocadei guvernamentale acum sau peste câteva zile.

Nu e important dacă mâine sau peste o săptămână se face rocada. Important este să avem o procedură clară, să avem stabilitate.

Mâine ar trebui să înceapă procedura, asta dacă mâine se încheie greva.

Atunci e nevoie ca Guvernul și coaliția să negocieze în continuare. Nu cred că se va face rotația în timpul unor negocieri”, a declarat președintele, la Sibiu, potrivit hotnews.ro.

„Calendarul inițial al rotației sau al rocadei poate fi respectat. Vineri ar începe procedura și în varianta optimală ea s-ar putea încheia pe 30 mai.

Aceste chestiuni le-am spus și celor din PNL. Le-am solicitat să trateze negocierile din coaliție și cu greviștii cu toată seriozitatea”, spunea ieri Iohannis.

Iată și ce spunea ieri premierul Nicolae Ciucă:


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version