Florin Piersic are septicemie. „Este o infecție generalizată în corp, care îi poate pune viața în pericol”

florin piersic

Foto: Pagina de Facebook Florin Piersic

Florin Piersic are septicemie, adică o infecție generalizată în tot organismul, a declarat miercuri Florin Crișan, managerul Institutului Inimii din Cluj-Napoca, pentru HotNews.ro.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România.

Actorul în vârstă de 88 de ani „suferă de septicemie, este o infecție generalizată în corp, care îi poate pune viața în pericol”, a declarat Florin Crișan pentru sursa citată.

Marți seara, Florin Piersic a fost transferat de la Cluj-Napoca la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București, cu un avion SMURD.

Potrivit medicilor clujeni, actorul s-a infectat, cel mai probabil, de la o branulă. Într-o conferință de presă susținută miercuri, medicul Horia Roșianu de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca a declarat că și sondele stimulatorului cardiac pe care îl avea Florin Piersic s-au infectat.

Directorul medical al Institutului Inimii, medicul Adrian Molnar, a declarat pentru stiridecluj.ro că, cel mai probabil, actorul Florin Piersic s-a infectat de la o branulă ce i-a fost pusă cu câteva zile înainte de a ajunge la spital. „Totul este probabil, pentru că nu se știe exact punctul de plecare”, a mai spus el.

Molnar a mai arătat că actorul a ajuns la Spitalul Militar Cluj din cauza acestei infecții provocate, probabil, de perfuzia respectivă.

La sfârșitul lunii aprilie, Florin Piersic a fost internat la Spitalul Militar Cluj și operat din cauza unei infecții la genunchi. Molnar a mai declarat că, ulterior, infecția de la genunchi s-a extins și la nivelul inimii.

Ne găsești și pe Threads.

Citiți și: Ce este septicemia, boala de care suferă Florin Piersic


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version