Tranzacțiile anului în România. S-au vândut McDonald`s și apa minerală Bucovina

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons

Lanțul de fast-food-uri McDonald`s din România va ajunge la compania malteză Premier Capital. Aceștia mai dețin franciza McDonald`s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania și Malta, potrivit zf.ro.

Premier Capital va avea în România cea mai mare rețea de restaurante din cele șase piețe pe care le deține.

McDonald’s Corporation operează cel mai mare lanţ de restaurante din România, aproximativ 10% din piața locală. În total, în cele 21 de orașe sunt 67 de fast-food-uri MC Donald`s. Afacerile anuale din România ar fi de aproximativ 120 de milioane de euro.

Cele mai mari vânzări, aproximativ 5 milioane de euro anual, le-ar avea două restaurante din București, cel Dristor și din Piața Unirii. De asemenea, Mc Donald`s are 4.000 de angajați, iar anul acesta împlinește 20 de ani de când e în România.

Polonezii au luat apa minerală Bucovina

O altă tranzacție importantă a fost în industria apelor minerale. Sirienii Mukhles și Mahmoud Omar, frații controversatului om de afaceri Omar Hayssam, acuzat că a fost implicat în răpirea jurnaliștilor români în Irak, au vândut compania Rio, producătorul apei minerale Bucovina, către grupul polonez Maspex Wadowice.

Polonezii mai dețin în România mărcile Tedi, Tymbark, ciocolată caldă și cappuccino La Festa, crema pudră pentru cafea Coffeeta sau brandurile de biscuiți Salatini și Capollini. Polonezii ar urma să intre în posesia fabricilor de apă minerală din Vatra Dornei, Timișoara și Giurgiu. În prezent, potrivit datelor AC Nielsen, Rio Bucovina are o cotă de 10% din piața apelor îmbuteliate.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Ultima zi de mari promoții la eMAG. Lista produselor cu 50-80% reducere
eMAG are reduceri uriașe, de sfârșit de vară. Prețurile, ca de Black Friday
Locuri de muncă în depozite din Marea Britanie, pentru necalificați. Salarii de peste 2.000 de euro
Locuri de muncă în Germania și Olanda. Se caută oameni în construcții și instalatori

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.