Traian Băsescu s-a pensionat. Ce pensie are fostul preşedinte

traian băsescu

Traian Băsescu. Foto: Pagina de Facebook Traian Băsescu

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, s-a pensionat începând cu data de 4 noiembrie 2014, potrivit informaţiilor din ultima declaraţie de avere a acestuia, postată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Declaraţia de avere a lui Traian Băsescu este completată cu data de 21 decembrie 2014, relatează mediafax.ro.

La capitolul venituri, apare informaţia că fostul preşedinte al României s-a pensionat începând cu data de 4 noiembrie 2014 şi că a încasat 5.166 de lei, reprezentând pensia pentru lunile noiembrie şi decembrie.

Conform digi24.ro, Traian Băsescu primește pensia aproximativ 2.500 de lei lunar pentru perioada în care a fost comandant de navă.

Dincolo de pensia aferentă perioadei în care a lucrat pe navă, Traian Băsescu primește și 75% din indemnizaţia de preşedinte, indemnizaţia unui fost şef de stat fiind de 5.060 de lei.

Traian Băsescu, în vârstă de 63 de ani, i-a predat mandatul de președinte al României lui Klaus Iohannis în data de 21 decembrie 2014. El a fost președinte al României între 2004 și 2014. Anterior, din iunie 2000 până în decembrie 2004, a fost primar general al municipiului București, ales din partea Partidului Democrat.

La sfârșitul anului trecut, Traian Băsescu a fost invitat să se alăture Fundației Mișcarea Populară, însă deocamdată acesta nu a răspuns invitației. Fostul șef de stat nu s-a alăturat, deocamdată, nici Partidului Mișcarea Populară.

Foto: Administrația Prezidențială

Recomandările editorilor GreatNews:

Elev român, admis la Universitatea Princeton
Prioritate națională: „Programul primul WC”
Mașină fără șofer, cu 100 km/h pe autostradă în România


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version