Topul pensiilor de lux. Românul care își permite lunar un Logan, din pensie

Deputații și senatorii și-au votat, ieri, pensii speciale. Astfel, un parlamentar cu un mandat va primi o pensie specială suplimentară de aproximativ 1.550 de lei, unul cu două mandate-3.100 de lei, iar unul cu trei mandate – 4.500 de lei.

Pensiile cresc chiar și mai mult de dublu în cazul șefilor celor două camere din Parlament, care pot primi o indemnizație lunară care poate ajunge și la 10.000 de lei.

Președintele este obligat să promulge legea în termen de 10 zile, potrivit Constituției. Klaus Iohannis a mai avut legea pe masă, însă a trimis-o pentru reexaminare în Parlament. Dacă legea va fi promulgată, de săptămâna viitoare, mai mulți parlamentari ar putea intra în topul pensionarilor de lux din România.

Cea mai mare pensie din România îi apaține unui fost magistrat, care încasează echivalentul a aproximativ 6.300 de euro, potrivit fostului ministrului Muncii, Rovana Plumb, care a făcut public acest top la începutul anului.

Pe locul al doilea este un pensionar din Satu-Mare, care încasează 19.400 de lei din pensie. De asemenea, un arădean încasează lunar 19.000 de lei, un pensionar din Suceava ia 16.600 de lei pe lună, iar unul din Teleorman ia 13.800 de lei lunar.

24% dintre pensionari, adică peste 1,2 milioane de români, au pensie de până în 500 de lei, iar 3,3 milioane de pensionari au sub 1.000 de lei lunar. În România sunt peste 5,2 milioane de pensionari.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: