Topul celor mai fericiți oameni din lume. Pe ce loc sunt românii

O echipă de cercetători de la Columbia University a prezentat un top global al celor mai fericite nații. Pe primul loc sunt danezii, urmați de elvețieni și islandezi.

Clasamentul este format din 157 de țări, iar calculele au fost făcute pentru perioada 2013-2015. Printre altele, specialiștii au luat în calcul veniturile și speranța de viață.

România este pe locul 71 și este depășită de Republica Moldova, care este pe locul 55. Pe locul al patrulea în topul fericirii sun norvegienii, urmați de finlandezi. Americanii sunt abia pe locul 13, Franța pe 32, iar Italia pe 50.

„Este și un mesaj pentru țări bogate precum SUA, unde există o mentalitate pur mercantilă și unde problemele sociale au fost lăsate deoparte”, a declarat profesorul specializa în „rețele de soluții pentru o dezvoltare durabilă”, potrivit Digi24.

La coada clasamentului se află Afghanistan, Togo, Siria și Burundi. Primul astfel de raport a apărut în urmă cu patru ani, timp în care țări precum Emiratele Arabe Unite, Scoția sau Venezuela și-au numit miniștri ai Fericirii.

În urmă cu aproximativ o lună, premierul Emiratelor Arabe Unite, Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, care este și emirul Dubaiului, a declarat că va exista un Minister al Fericirii, care se va ocupa de politici „pentru crearea de bine social și de satisfacție”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O româncă face 40.000 de euro după ce și-a vândut mașina și a plecat din corporație
O antreprenoare din România face 50.000 de euro dintr-o afacere lansată cu 500 de lei
Povestea adolescentului care face mii de euro după ce și-a lansat prima afacere la 12 ani