TEST dat la admiterea la Poliție. 10 întrebări rapide

poliția română
Foto: Poliția Română

Deoarece anul școlar 2015 – 2016 se apropie de sfârșit, iar universitățile încep organizarea concursurilor de admitere din această vară, am alcătuit un test rapid cu 10 întrebări de tipul celor pe care le primesc candidații la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București.

Cu ajutorul lui, oricine își poate testa cunoștințele de limba română, de istorie și de limba engleză, fie că este interesat sau nu de o carieră în Poliția Română.

Candidații la Academia de Poliție din București trebuie să susțină 3 teste grilă, fiecare cu câte 30 de întrebări, la limba română, la istorie și la limba engleză.

Cele 10 întrebări de mai jos au fost selectate din testele grilă pe care candidații le-au avut de rezolvat în timpul concursului de admitere din anul 2015.

Recent, Poliția Română a anunțat că a scos la concurs 1.900 de posturi de agenți de poliție. Angajații vor lucra în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau în Inspectoratele de Poliție Județene,  în specialitatea ordine publică, la formaţiunile de siguranţă publică şi patrulare.

Poliția Română angajează 1.900 de agenți. Ce salarii au polițiștii

Dincolo de evaluarea performanţei fizice, candidații trebuie să susțină și ei un test scris, de tip grilă, și să susțină un interviu pentru departajare (dacă este cazul).

Fiecare dintre întrebările de mai jos are un singur răspuns corect. Iată cele 10 întrebări:

[viralQuiz id=7]

Foto: Cheryl Foong / Agnes / Andrei nacu / Michael Stout / Flickr / Creative Commons / Wikimedia Commons

Dacă v-a plăcut acest test, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Test de cultură generală dat la admiterea la SRI. 10 întrebări rapide
TEST online cu 10 întrebări. Cât de bine cunoști limba română
Poliția Română angajează 1.900 de agenți. Ce salarii au polițiștii

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.