Test „2 în 1”, de inteligență și geografie

Această imagine este surprinsă într-un oraş românesc al cărui nume poate fi format cu ajutorul literelor de mai jos. Foto: calatorsauturist.ro

Astăzi, vă propunem un test care combină inteligența cu cunoștințele de geografie.

Folosind literele de mai jos, trebuie să formați cât mai multe nume de orașe din România. Apoi, trebuie să formați numele cât mai multor țări de pe Glob.

Setul de 12 litere este următorul:

D A R C N O I E V S U A

Atenție! Se pot folosi regulile de integrame (A este și Ă sau Â, I este și Î, S este și Ș). Se acordă 1 punct pentru fiecare oraș de 4 litere, 2 puncte pentru orașele de 5 litere, 3 puncte pentru orașele compuse din șase litere și așa mai departe.

Vă rugăm să enumerați soluțiile dumneavoastră la rubrica de comentarii a acestui articol. Cele mai bune vor fi publicate duminică, pe siteul nostru.

Dacă îți plac testele noastre, te sfătuim să dai un Like paginii noastre de Facebook. Astfel, vei afla mai ușor când publicăm un joc nou. Până atunci, poți încerca și testele de mai jos:

TEST. Problema de clasa a II-a pe care puţini adulţi o pot rezolva

Test de cultură generală. Recunoașteți animalele din imagine

TEST. Joc plăcut de limba română, pentru întreaga familie

Cât de bine stăpâneşti limba română. Test online

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.