Terapie pentru cocalarii dependenți. Consumul de semințe în public se tratează cu mătura

Spartul semințelor, sport național în România, s-a mutat, ca în fiecare vară, în parcuri, în fața scării și chiar pe trotuare.

Autoritățile din Galați au venit cu o idee originală pentru a-i face pe „sportivi” să se retragă din „campionatul” desfășurat în aer liber. Cine este prins că mănâncă semințe în public și aruncă cojile pe jos va avea două opțiuni: va plăti o amendă de 700 de lei sau va face curat. Decizia a fost luată de Consiliul Local Galați și a început deja să fie pusă în aplicare.

„Au fost tineri care ne-au reproșat că, de fapt, vrem să-i amendăm și că asta urmărim. Și atunci am spus: nu, să aducă zona respectivă la forma inițială”, a declarat directorul Poliției Locale Galați, Mihai Manoliu.

De la începutul anului, polițiștii locali gălățeni au dat trei sute de amenzi pentru consum de semințe în locuri publice. Doar 16 din acestea s-au transformat în avertismente, întrucât vinovații au acceptat să ia mătura și să curățe mizeria pe care au lăsat-o în urmă.

În urmă cu doi ani, primarul din Giurgiu, Nicolae Barbu, a anunțat prin plăcuțe montate în parcuri și locurile cele mai circulate locuri din oraș că e interzis consumul de semințe, iar cei care nu respectă regula vor primi amenzi între 50 și 200 de lei.

„Am plecat de la un lucru real. Dimineața, chiar dacă se făcea curățenie, era mizerie”, concluziona primarul orașului Giurgiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în IT pentru români în străinătate
Locuri de muncă în Germania. O firmă oferă și alocație pentru copiii angajatului
Ai spirit de meșter? Cele mai avantajoase oferte la unelte de la eMag