Taxa de pod de la Fetești, plătită prin SMS și în benzinării

Vești bune pentru cei care vor merge la mare de 1 Mai. Taxa de trecere a podului de la Fetești va putea fi plătită și prin SMS sau în benzinării.

“Având în vedere traficul intens, de 4.000 de vehicule/ora până la 50.000 de vehicule/zi înregistrat pe A2, din cauza căruia s-au creat până acum ambuteiaje la stațiile de taxare de la podul Fetești, se creează o alternativă la vechiul sistem de plată în numerar a taxei de trecere, printr-unul similar celui care se utilizează pentru plata rovinietei”, au anunțat reprezentanții Executivului.

Pentru aceasta, Guvernul a modificat în sedința de miercuri  OG nr.15/ 2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

Astfel, trecerea prin stația de taxare se va efectua pe trei benzi pe sens, din  care benzile 2 și 3 vor fi cu trecere liberă, fără bariere, iar banda 1 (de la marginea din dreapta) va fi în continuare cu barieră, și numai pentru plata cash.

Pentru cei care doresc să evite oprirea la barieră, tariful poate fi achitat înaintea trecerii podului sau, cel târziu, până la ora 24 a zilei următoare trecerii.

Tarifele pot fi achitate la distribuitorii autorizați de CNADNR, respectiv prin SMS la numărul 7577 (Orange, Telekom, Vodafone) și stații de distribuire a carburanților auto (OMV, Petrom, Rompetrol și Mol).

Plata prim SMS se poate efectua numai pentru o singură trecere și se taxează în conformitate cu termenii și condițiile operatorilor de telefonie mobilă.

Controlul se va efectua prin intermediul camerelor video care înregistrează numărul de înmatriculare, număr care va fi verificat în sistemul electronic al plăților. Tarifele sunt cuprinse între 13 și 91 lei, în funcție de tipul de vehicul, iar amenzile aplicate pentru neachitarea acestui tarif în termenul legal vor fi cuprinse între 130 și 910 lei.

Trecerea  vehiculelor pentru care există abonamente preplătite, eliberate sub formă de tichete, se va efectua numai pe banda 1 până la intrarea în vigoare a tarifelor electronice de trecere.

 

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Un buzoian a început să facă mici tradiționali, cu banii câștigați în străinătate

O familie de fermieri a obținut fonduri europene pentru conservarea pajiștilor

Casa de 63 de metri pătrați care a cucerit internetul
O plajă din România, în topul celor mai pure plaje din lume
Programul Prima fermă pentru tineri, propunerea unor parlamentari pentu Guvern