Tarifele de roaming vor fi eliminate în Uniunea Europeană

telefon
Foto: Victorgrigas via Wikimedia Commons

Tarifele de roaming vor fi eliminate din iunie 2017 pe teritoriul Uniunii Europene. Toți cei care vor călători în interiorul statelor membre ale Uniunii Europene vor achita aceleași tarife de telefonie mobilă ca acasă, potrivit unui acord preliminar la care au ajuns astazi reprezentanții UE, informează avocatnet.ro.

Înainte de eliminare, tarifele vor începe să se reducă, începând cu aprilie 2006, potrivit documentulului.

În comunicatul de presă postat astăzi pe site-ul oficial al Uniunii Europene se arată că Parlamentul European, Consiliul Europei și Comisia Europeană au ajuns la o înțelegere privind introducerea unei piețe unice în telecomunicații, care presupune eliminarea tarifelor de roaming și accesul egal la internet pentru toți utilizatorii din spațiul comunitar.

Începând cu 15 iunie 2017, toți cei care vor călători în cele 28 de state membre UE se vor bucura de aceleași tarife de telefonie mobilă ca acasă, fără niciun alt cost suplimentar. Minutele și SMS-urile incluse în ofertele operatorilor de telefonie din țară, precum și traficul de internet, vor putea fi folosite fără restricții.

Până la eliminarea tarifelor de roaming, prețurile vor scădea din aprilie 2016 la 5 cenți/minut pentru fiecare apel, în timp ce un SMS va fi taxat cu 2 cenți. Cei ce folosesc datele mobile vor plăti 5 cenți pentru fiecare MB de internet consumat.

Tarifele practicate în prezent de operatori îi determină pe mulți dintre utilizatori să își închidă telefoanele mobile pe timpul călătoriilor în străinătate. Potrivit unui sondaj efectuat de Comisia Europeana în 2014, 28% dintre consumatori aleg să țină dispozitivele închise atunci când călătoresc, de teama unor facturi încărcate semnificativ.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Americanii caută babysitter. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să muncești peste Ocean
La volan prin Europa. Cele mai atractive oferte de muncă pentru șoferi
Reduceri eMAG laptopuri. Top 10 oferte