„Nu am în vocabular expresia „nimeni în drum”. Am spus că fuzionăm cu un cal mort. Atât! Nu-mi puteam permite să-l atac personal pe domnul Tăriceanu”, e declarația senatorului PC Cristiana Anghel, care a îmbrăcat un sacou cu personaje din desene animate în momentul în care s-a dezbătut în Parlament, moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului condus de Victor Ponta.

„Calul mort” al lui Cosmin Popescu Tăriceanu este Partidul Liberal Reformator, iar scandalul a început de la sfârșitul anului trecut, după ce a apărut ideea fuziunii cu Partidul Conservator.

Mai mulți lideri ai PC l-au acuzat pe președintele lor, Daniel Constantin, că a furat partidul de la Dan Voiculescu. Cu toate criticile, „calul mort” a mâncat jăratec de la PC și s-a transformat în pasărea ALDE (Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa).

„Pornim azi împreună la un nou drum și am încredere că acest drum va fi încununat cu succes. Am credința că Alianța liberalilor și democraților este mai mult decât suma partidelor noastre, este mai mult decât un simplu partid liberal. ALDE trebuie să devină atât o idee, cât și un reper în România de azi”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, copreședintele ALDE. Celălalt copreședinte este Daniel Constantin.

Armăsarul lui Dan Voiculescu în Parlament

Zilele acestea, Dan Voiculescu a prezentat, printr-un grup de tineri, planul B. Tot un cal.  „Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) a luat decizia de a forma în Camera Deputaților o grupare umanistă. Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) anunță totodată că nu intenționează formarea unui grup parlamentar.

calGruparea Umanistă din Camera Deputaților va transmite astfel, de la microfonul Camerei Deputaților, opiniile și ideile pe care PPU (social-liberal) le susține. Gruparea Umanistă va participa la pregătirea PPU (social-liberal) pentru alegerile locale și parlamentare din 2016.

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) este un partid nou, fondat de tineri care cred și susțin doctrina umanistă fondată de profesorul Dan Voiculescu în 1992, precum și de lideri marcanți ai PC”, precizează fondatorii formațiunii politice.

PPU, în care sunt așteptați liderii ce nu au fost de acord cu strategie de fuziune a lui Daniel Constantin, are simbol un cal.

Murgu de plastic al lui Traian Băsescu

Săptămâna trecută, fostul președinte Traian Băsescu a anunțat că se mută în vila Gogol chiar dacă nu sunt respectate mai multe cerințe. În curtea casei au apărut și câteva figurine care întruchipează animale în mărime naturală. Printre ele este și un cal.

„Explicaţie pentru curioşi: 1. Ursul este din lemn şi a fost realizat de un artist pe nume Smădu Gheorghe, din Comandău, judeţul Covasna. L-am primit cadou de la un preot din judeţul Braşov. 2. Calul nu este viu, cum cred unii ziarişti, este din fibră de sticlă şi l-a primit cadou soţia mea, cu ocazia zilei de naştere. 3. Vaca este din fibră de sticlă, nu poate fi mulsă şi are rolul de a compensa imposibilitatea dezvoltării unei ferme la NANA, urmare a sechestrului abuziv pus de PÎCCJ pe terenul cumpărat de Ioana cu credit de la CEC”, a precizat Traian Băsescu prin intermediul unei rețele de socializare online.

Băsescu a mai spus și că nepoții săi „se vor bucura să vadă aceste animale în mărime naturală și le vor compara cu cele din cărțile pentru copii”.

FOTO: Kenny Louie/Flickr

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.