Țara din UE în care niciun refugiat nu vrea să ajungă

Numărul migranților și refugiaților care au ajuns în acest an în Europa a depășit pragul de 1 milion, iar 3.600 și-au pierdut viața sau au fost dați dispăruți.

Cifrele au fost anunțate la Geneva, de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR) și Organizația Internațională pentru Migrații (OIM).

Din totalul celor 1.005.504 de sosiri în Grecia, Bulgaria, Italia, Spania, Malta și Cipru până la data de 21 decembrie, marea majoritate, adică 816.752, au fost consemnate în Grecia, afirmă OIM.

Potrivit Agerpres.ro, dacă reprezentanții UNHCR cred că ritmul migrației va fi similar și în 2016, purtătorul de cuvânt al OIM, Joel Millman spune că este imposibil de făcut o estimare: „Sunt atât de multe de luat în calcul, rezolvarea războiului din Siria, deciziile de protejare a frontierelor europene. Nu ne-am gândit niciodată că se va ajunge la acest nivel. Sperăm doar că oamenii sunt tratați cu demnitate”.

Conform deciziei Consiliul european pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI) din 22 septembrie, din taberele de refugiați din Italia și Grecia trebuie relocați în următorii doi ani în statele blocului comunitar 160.000 de migranți proveniți din Siria, Irak și Eritreea.

Însă Ministerul de Interne al Estoniei anunță că niciun refugiat nu vrea să vină în țara sa. În total, Estonia ar fi trebuit să ia 550 de refugiați în următorii doi ani.

Potrivit unei decizii luate la nivelul Comisiei Europene, România urmează să primească în total 6351 de refugiați în doi ani, în două etape.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.