Țara cu cel mai dur Bacalaureat din lume: elevi păziți cu arme și cu drone

108 elevi au fost eliminați de la Bacalaureat, după ce au fost acuzați de fraudă la una dintre probe. Profesorii au luat această decizie după ce au descoperit în lucrările susținute la Colegiul Tehnic „Unirea” din Ștei mai multe similitudini între 42 de foi de examen. S-au analizat înregistrările video din cele 14 săli și s-a descoperit că mai mulți elevi au copiat în timpul examenului.

Un alt scandal a avut loc în timpul ultimei probe a Bacalaureatului. Fiica fostului președinte al Consiliului Județean Mehedinți, Adina Duicu, a fost acuzată de procurori că a avut asupra sa, în timpul examenului la Chimie, un telefon prin care i s-a spus la hands-free care este rezolvarea lucrării.

Există o țară în care copiatul și orice altă metodă de fraudare a acestui test este aproape imposibilă. Este vorba de gaokao, echivalentul Bacalaureatului românesc din China. Potrivit Știrile TVR, elevii sunt păziți în timpul examinării cu arma și cu drone și sunt folosite sisteme de buruiaj ale tuturor mijloacelor de comunicare.

O metodă de fraudare pe care au folosit-o unii elevi a fost să-i trimită la examene, în locul lor, pe alții mai bine pregătiți, în schimbul unei sume de bani.

Elevii chinezi se pregătesc tot liceul pentru a obține la gaokao o medie mare și apoi un loc la o facultate bună. Se dau teste la limba chineză, matematică și o limbă străină.

Anul acesta în jur de 10 milioane de elevi se înscriu la examenul gaokao, iar locuri în universități sunt pentru jumătate dintre ei.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

eMAG are mari reduceri la frigidere. Cele mai bune oferte
Locuri de muncă pentru români grijulii în străinătate: Bonă în SUA, îngrijtor de persoane în Marea Britanie
Locuri de muncă la Lidl, în zeci de orașe din țară

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.