Țara în care bărbații aleg puritatea până la căsătorie

În România, mai multe organizații non-guvernamentale încearcă din răsputeri să împiedice educația sexuală în școli și militează pentru abstinență până la căsătorie, iar o țară din Asia a luat altfel de măsuri.

Pentru că un sfert dintre tinerii din Japonia ajung ca la 30 de ani să fie încă virgini, autoritățile au luat măsuri inedite.

Potrivit ultimelor statistici guvernamentale, unul din patru bărbați cu vârste peste 30 de ani este virgin, iar diverse organizații îi ajută să fie încrezători în ei și să facă acest pas.

La „Academia Virginilor”, creată de ONG-ul „Mâini albe”, se oferă cursuri despre cum să ai o relație care să includă și sex, dar și diverse activități care să îi ajute pe cei numiți „yaraiso” să scape de complexe.
La orele de desen la care participă tinerii, aceștia creionează nuduri feminine folosind un model și reușeșc astfel să se simtă confortabil în preajma unei femei, informează The Telegraph.

„Nu am avut niciodată o iubită. Nu s-a întâmplat niciodată. Nu este ca și cum nu sunt interesat, admir femeile, dar nu am ajuns niciodată pe drumul cel bun”, a povestit Takashi Sakai, de 41 de ani.

Pentru că sunt atât de mulți tineri în această situație ca a lui Takashi Sakai, și declinul demografic este tot mai prezent în discuțiile guvernamentale, autoritățile încurajează programele destinate tinerilor timizi în relațiile cu femei.

„Mulți și-au pierdut încrederea în sine odată cu puterea economică. În ultimele două decenii, bărbații japonezi au trăit într-un climat foarte dur și competitiv”, spune Yoko Itamoto, șefa unei agenții matrimoniale.

Recomandările editorilor GreatNews:

Mai multe ONG-uri cer promovarea în școli a abstinenței, până la căsătorie

Zimbrii se întorc în munții noștri. Uriașii Europei au fost eliberați în România sălbatică

Testul de inteligență al lui Einstein. Doar 2 oameni din 100 îl pot rezolva

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.