Eleva de la țară care a strălucit la Evaluarea Națională

FOTO: Arhivă personală/via adevarul.ro
FOTO: Arhivă personală/via adevarul.ro

Paula Matran a absolvit Școala gimnazială din comuna vasluiană Stălinești, iar la Evaluarea Națională a reușit să ia 10 la Limba Română și 9,85 la Matematică.

Potrivit Adevarul.ro, performanța este cu atât mai importantă datorită faptului că nu a făcut meditații și s-a pregătit singură. A vrut să o facă mândră pe mama ei, care se află la muncă în străinătate de 10 ani, dar și bunica, cea care o crește acum.

„Mama a plecat în străinătate în 2007, când aveam vreo 4 ani. Nu a fost uşor la început, dar apoi am realizat că este acolo pentru mine. Oricând, oricât de departe ar fi fost eu mereu i-am simţit prezenta. Mama mea ar fi mândră de mine oricum şi m-ar fi susținut oricum, ea ştie ce pot şi ce vreau”, le-a povestit Paula, jurnaliștilor de la Adevarul.

Paulei îi place să-și petreacă timpul liber alături de prieteni, citește, este pasionată de istorie și îi place foarte mult muzica rap.

E de părere că nu „miile de ore de pregătire sunt necesare ca să reușești”. „Eu, de exemplu, n-am făcut pregătire la limba romana şi totuşi am obţinut nota 10. Sunt un exemplu viu că se poate face performanţă şi fără meditaţii. Dacă elevii ar incerca să înteleagă şi să privească lucrurile din altă prespectivă, eu cred că ar reuşi toţi să obţină o notă mare.

Cunosc multe persoane care învaţă compuneri pentru subiectul 1 B, în loc să reţina mult mai usor o definiţie şi nişte caracteristici. Şi da, înţeleg, nu toţi au imaginaţie, dar să dezvolte puţin, poate oricine”, a mai spus Paula, pentru jurnaliștii de la Adevarul.

Acum își dorește să intre la Colegiul „Cuza Vodă” din Huși, unde va studia la profilul științele naturii. În viitor i-ar plăcea să lucreze în domeniul afacerilor.

Alte articole pe aceeași temă: