Sudan, cel mai bine păzit rinocer din lume

FOTO: Sheep8/Wikimedia Commons
FOTO: Sheep8/Wikimedia Commons

În 1960 erau peste 2.000 de exemplare de rinoceri albi, potrivit World White Fund for Nature. Până în 1984, numărul lor a ajuns la 15. În prezent mai sunt doar cinci exemplare în lume. Două femele și un mascul trăiesc în Kenya.

Masculul este ultimul din specia lui și este ținut într-o rezervație păzită cu arme 24 din 24 de ore. Trupele care păzesc rezervația Ol Pejeta sunt special antrenate pentru intervenții comando.

Sudan, așa cum a fost numit de cercetători, este echipat cu transmițătoare radio și este monitorizat pas cu pas. Iar acest lucru se întâmplă și de frica braconierilor.

Cercetătorii au fost nevoiți să-i taie coarnele, pentru a-i descuraja pe braconieri, care le vând cu 75.000 de dolari kilogramul pe piața neagră.

„Din păcate, există o cerere foarte mare de coarne de fildeș și trebuie să stopăm foarte multe acțiuni de braconaj din această zonă. Am oprit mai multe tentative, însă foarte greu. De foarte multe ori ne riscăm viața în astfel de acțiuni”, a declarat rangerul Simor Irungu, unul dintre cei care veghează ca Sudan să trăiască în liniște.

Acum, oamenii de știință speră ca Sudan să se împerecheze cu femelele din rezervație pentru ca specia să nu dispară.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Noi modele Dacia, disponibile la vânzare
Călătorie fără sfârșit. Povestea unui aventurier care și-a transformat viața într-un voiaj perpetuu
O problemă de matematică a pus în dificultate milioane de oameni