Studiu european: În spitalele din România, homosexualitatea e încă văzută ca o boală

Homosexualitatea este considerată o maladie de numeroşi muncitori în sistemele de sănătate din Europa centrală şi de est, susţine un nou studiu realizat la nivelul UE.

Agenţia pentru Drepturi Fundamentale, o instituţie a Uniunii Europene cu sediul la Viena, a anunţat într-un raport preluat de EUObserver că situaţia este cea mai gravă în Bulgaria, Ungaria, Italia, Letonia, Polonia, România şi Slovacia.

„Credem că toate aceste boli sunt provocate de incidente nefericite avute de oameni în copilărie”, a spus o asistentă medicală din România, potrivit raportului.

Ea a mai precizat că o mare parte din personalul medical consideră că homosexualii sunt „bolnavi”.

În România, jumătate dintre profesioniştii care lucrează în sistemul medical consideră homosexualitatea drept „o boală psihică”, în ciuda faptului că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decretat definitiv, în 1992, că nu este.

Situaţia este gravă şi în alte ţări europene. „Mulţi angajaţi din sistemul de sănătate bulgar au insultat pacienţi homosexuali”, se menţionează în raport.

Cel mai rău tratament îl primesc transsexualii. O femeie transsexuală care a dorit să fie castrată a fost refuzată de toate spitalel din Slovacia.

„Nu vom susţine pedofilia”, şi-a motivat un medic slovac decizia de a refuza intervenţia.

Peste o mie de muncitori în sistemele de sănătate din 19 ţări europene au fost intervievaţi în cadrul studiului.

Unii participanți la studiu au arătat cu degetul către Biserică. „Atât timp cât Biserica Ortodoxă are o poziţie atât de puternică în ţară, îmi este greu să văd cum ar putea influenţa problema Uniunea Europeană”, a spus un funcţionar român.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O româncă face 40.000 de euro după ce și-a vândut mașina și a plecat din corporație
O antreprenoare din România face 50.000 de euro dintr-o afacere lansată cu 500 de lei
Povestea adolescentului care face mii de euro după ce și-a lansat prima afacere la 12 ani