Un studiu realizat de IRES arată că 82% dintre români vor petrece Sărbătorile de Paște acasă, cu familia, în timp ce doar 4% au spus că vor pleca într-o excursie.

Mai mult de jumătate dintre cei chestionați de IRES au declarat că vor aștepta musafiri de sărbători (61%). Mai exact, dintre aceștia, 51% vor primi acasă membri ai familiei, 32% vor fi vizitați de rude, 27% de prieteni apropiați, iar 6% vor petrece cu colegi de serviciu.

Studiul IRES mai arată că 49% vor face pască și doar 43% vor mânca miel, așa cum fac în mod tradițional de Sărbătorile Pascale.

În schimb, 96% din cei care au răspuns la întrebări au spus că vor vopsi ouă în acest an. 66% au spus că vor face prăjituri de casă, iar 14% au declarat că le vor cumpăra din magazine și cofetării.

În ceea ce privește băuturile alcoolice, 48% au spus că vor bea vin făcut acasă, 12% vor avea țuică pe masă, iar 10% vor avea bere.

Mai bine de jumătate dintre cei chestionați au mai spus și că vor face cadouri pentru cei dragi. De asemenea, 66% au spus că au în intenție să facă acte caritabile în acest an, cu ocazia Paștelui.

FOTO: M S/Flickr

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Fotografia care a salvat un cățel, după 5 ani în care nu l-a vrut nimeni
O biserică maramureşeană din lemn, ridicată în Canada de un preot îndrăgostit de România
Un centru tribal vechi de 3000 de ani, descoperit pe teritoriul României