Strada cu 12 treceri de pietoni din gard în gard. Primarul: S-a îmbunătăţit accesul!

O stradă din Corabia, care trece prin fața cetății Sucidava, cu o lungime de 800 de metri, are 12 treceri de pietoni, însă niciuna nu e trasată corect.

Potrivit Digi24, autoritățile se mândresc cu proiectul făcut în cea mai mare parte din bani europeni și nu cred că ar fi o problemă că trecerile de pietoni sunt trasate din gard în gard, fără să existe trotuare.

Autoritățile s-au gândit să traseze zebre la fiecare intrare pe uliță, chiar dacă existau numai două sau trei case. Mai multe, potrivit localnicilor, nici măcar nu prea trec mașini pe acolo, astfel încât să fie nevoie de treceri de pietoni.

Patronul firmei care a făcut lucrările spune că ar putea șterge zebrele, însă în situația de față „s-a respectat proiectul”.

Primarul orașului Corabia e mândru de lucrări și crede că trasarea trecerilor de pietoni nu reprezintă vreo problemă. „S-a îmbunătăţit accesul, ați văzut că s-a asfaltat drumul, aleile pietonale, diverse facilităţi”, spune Iulică Oane, primarul din Corabia.

Subiectul trecerilor de pietoni este în dezbatere de câteva zile și la Brașov, după ce o adolescentă a murit călcată de o mașină pe zebră. Pentru că în zona respectivă au avut loc mai multe accidente, Primăria Brașov a decis să amenajeze o trecere de pietoni inteligentă.

În aproximativ o lună va fi amenajată o trecere de pietoni cu senzori, care, în funcție de prezența trecătorilor, vor regla intensitatea unor fascicule luminoase de pe zebră. Astfel, șoferii vor fi atenționați mult mai bine că există o trecere de pietoni și că cineva traversează.

Recomandările editorilor GreatNews:

A vrut să scape de chirie, așa că a improvizat. Ce soluție a găsit
Pământul, atunci și acum. 10 imagini spectaculoase ale NASA surprind schimbarea planetei
Lecție de devotament. Omul care și-a petrecut 2 ani din viață plantând flori pentru soția lui bolnavă

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.