Steaua fără noroc. Campioana României s-a bătut singură la Belgrad

Steaua a pierdut la Belgrad, 2-4 cu Partizan, și a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor. Campioana României va continua în Liga Europa.

Steaua nu fusese echipa mai bună în primul meci, terminat la egalitate, 1-1, în urmă cu o săptămână, în fața unui stadion gol, la București.

Aseară, în capitala Serbiei, în fața unui public numeros și gălăgios, care n-a stat o secundă pe scaun, campioana României a făcut un meci mult mai bun, însă a făcut o sumedenie de erori copilărești, majoritatea în apărare.

Prima dintre ele a fost făcută de Paul Papp – cel mai slab om de pe teren -, care i-a pasat stupid, cu călcâiul, în propriul careu, căpitanului gazdelor, Stefan Babovici, iar acesta a deschis scorul cu un șut simplu, în poarta lăsată goală de Valentin Cojocaru. Era minutul 8.

Bucuria sârbilor avea să țină doar 150 de secunde. După o eroare similară în apărarea belgrădenilor, Sulley Muniru a marcat cel de-al doilea gol din cariera sa de fotbalist. Pe primul îl reușise tot la Steaua, în duelul din turul precedent al Ligii Campionilor, cu slovacii de la Trencin.

Partizan a resimțit lovitura și în minutul 33, Jugurtha Hamroun i-a adus pe ”roș-albaștrii” în avantaj. Cu 2-1 la pauză, Steaua părea stăpână atât pe joc, cât și pe calificare. Trebuia doar să evite erorile în defensivă.

A greșit tocmai căpitanul Fernando Varela, care a comis un penalty și a fost eliminat, în cel mai prost moment posibil, chiar în startul reprizei secunde. Chiar dacă bulgarul Valeri Bojinov n-a reușit să înscrie de la 11 metri, șutând prost, în bară, Steaua avea să resimtă absența fundașului din Insulele Capului Verde.

Sârbii au egalat fix după o oră de joc, printr-un șut deviat al lui Marko Jevtovici. Zece minute mai târziu, excelentul Andrija Zivkovici, proaspăt campion mondial de tineret, a păcălit apărarea română și a marcat pentru 3-2.

Steaua a avut câteva șanse de gol, însă golul calificării nu a venit. Mai mult, în ultimele secunde ale partidei, Nikola Trujici a punctat pentru 4-2.

Steaua va juca în play-off-ul Ligii Europa, urmând să fie în urna favoritelor la tragerea la sorți, însă acest lucru nu îl deranjează prea mult pe patronul Gigi Becali, care făcuse câteva declarații extrem de optimiste la scurt timp după ce a ieșit din închisoare.

„Pe mine nu mă afectează aşa mult că nu jucăm în UEFA Champions League, sufleteşte vorbind. Mirel Rădoi are toată susţinerea mea până la infinit! Nu mă dezic de finul meu”, a spus, după eșecul de la Belgrad, patronul Stelei.

Situația financiară a Stelei depinde mult de calificarea în grupele unei competiții europene, fie și în Liga Europa, unde fondurile de participare au suplimentate serios de UEFA.

În play-off-ul Ligii Europa poate ajunge și Astra Giurgiu, care joacă astăzi, pe teren propriu, cu West Ham United. La Londra, oamenii lui Marius Șumudică au reușit o remiză de prestigiu, scor 2-2.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Orașul din România care trece la iluminat public pe baza energiei solare
Fotografie din România, într-o selecție National Geographic a celor mai frumoase imagini
eMAG are mari reduceri la electrocasnice. TOP cele mai bune oferte la frigidere și mașini de spălat
Se caută românce pentru îngrijirea de bătrâni în Belgia. Salariu – 1200 de euro, cazarea și masa sunt gratuite