Steaua cu trei trofee. Ce urmează pentru cea mai bună echipă din România?

Campioana Steaua a câștigat aseară Cupa României, după victoria cu 3-0 în fața retrogradaților de la Universitatea Cluj, reușind primul ”event” din ultimii 17 ani și prima ”triplă” din istoria fotbalului autohton.

Sub comanda lui Constantin Gâlcă, Steaua n-a reușit mare lucru în Europa, ratând grupele Ligii Campionilor și fazele superioare ale Ligii Europa, iar pe plan intern a avut mari emoții, cucerind titlul, cu noroc, în ultima etapă.

În ciuda numeroaselor sughițuri, Steaua domină copios fotbalul românesc, iar în sezonul viitor va reprezenta Liga 1 în competiția europeană de elită. ”Roș-albaștrii” își vor începe aventura în Liga Campionilor în turul doi preliminar, unde sunt cel mai important cap de serie.

Printre posibilele adversare sunt FK Sarajevo, campioana Bosniei, Dila Gori, surprinzătoarea campioană a Georgiei, sau Trencin, proaspăta campioană a Slovaciei, dar și islandezii de la Stjarnan sau albanezii de la Skenderbeu Korce.

Meciurile se vor disputa la finalul lui iulie, iar până atunci sunt așteptate numeroase mișcări de trupe ale ”militarilor”. Noul antrenor al echipei a fost deja anunțat de patronul Gigi Becali, care și-a reintrat în drepturi ca patron. Va fi Mirel Rădoi, fostul căpitan al Stelei.

„Nu-mi pare rău de Gâlcă, de ce să-mi pară rău? La fotbal nu este cu părutul rău. E vorba de contract. Când expiră contractul, salutare. Îi fac o mulţumire publică lui Costel, pentru cele trei trofee. Eu la Steaua vreau, însă, altceva. Vreau disciplină de fier, iar asta va face Mirel Rădoi. Vor veni şase-şapte jucători, dar nu ştiu exact cine, pentru că dacă se vor cere bani mulţi pe ei, nu o să-i dau”, a spus Becali după finala de aseară, a doua câștigată de Steaua în acest an, după cea cu Pandurii Târgu Jiu, scor 3-0, în Cupa Ligii.

Mirel Rădoi are 34 de ani, iar aventura sa ca jucător în țările arabe s-a sfârșit în acest sezon, la Al-Arabi, după șase ani în care a mai trecut pe la Al-Hilal, Al-Ain și Al-Ahli. Va fi prima experiență ca antrenor a lui Rădoi, care încă nu deține licența pro.

În ceea ce privește jucătorii care vor veni, Gigi Becali a anunțat că îi urmărește pe creativii Florin Cernat și Constantin Budescu. Căpitanul de la Oțelul Galați este pe final de carieră, însă a fost, în ultimele luni, poate cel mai bun coordonator de joc din Liga 1, în timp ce liderul Astrei are încă mult de lucrat la disciplină.

Pe lista Stelei mai sunt și ”petroliștii” Sony Alcenat, Toto Tamuz, Filipe Teixeira, dar și ”clujenii” Gregory Tade (CFR) și Robert Veselovsky (”U”).

Steaua va pierde câțiva jucători: portarul Giedrius Arlauskis, mijlocașii Andrei Prepeliță și Alexandru Bourceanu, dar și atacantul George Țucudean fiind printre cei care vor pleca în această vară. Alții îi pot urma.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate. Se caută bucătari, ospătari, măcelari, îngrijitori
Locuri de muncă în străinătate pentru șoferii de TIR. Ce salarii se oferă
O veche cetate transilvăneană oferă o lecție de turism întregii țări