Spitalul din România exemplu pentru întregul sistem medical

În timp ce multe spitale se zbat în sărăcie, spitalul din Dăbuleni, județul Dolj, este un exemplu pozitiv în sistemul românesc de sănătate, relatează digi24.ro.

Unitatea medicală a fost reabilitată în urmă cu trei ani, iar acum pacienţii sunt trataţi în condiţii decente. Medicii nu trebuie să îşi mai facă griji că nu au medicamente pentru bolnavi sau aparatură pentru a depista bolile.

În unitatea medicală din Dăbuleni s-au investit până în prezent aproximativ 1,5 milioane de euro. Fondurile au venit de la Consiliul Județean Dolj.

Pacienții spun acum că se simt mai bine tratați, pentru că au totul pus la dispoziție, de la medicamente, materiale sanitare, până la saloane bine întreținute, dotate cu mobilier nou. Medicii sunt și ei mulțumiți deoarece au aparatură modernă pe care o folosesc pentru investigații și tratamente.

Spitalul din Dăbuleni are zece secții, inclusiv ATI, secție de boli infecțioase și secție de psihiatrie. În spital se mai află și un laborator pentru analize medicale.

Această unitate este prima opțiune medicală pentru peste 70.000 de persoane din sudul județului Dolj.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Povestea unui învingător. De la chirpici și orfelinat, la o afacere de peste 1 milion de euro
Primele imagini cu cea mai nouă insulă din lume
3 obiecte care ne fac viața mai ușoară și povestea din spatele lor

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.