Sorin Oprescu, „un cretin care sufocă orașul”. Ce a pățit postul TV unde a fost făcută declarația

sorin oprescu
Sorin Oprescu. Foto: sorinoprescu.ro

Postul de televiziune Realitatea TV a fost amendat ieri cu 10.000 de lei de către Consiliul Național al Audiovizualului din cauza declarațiilor făcute de realizatorul Rareș Bogdan în emisiunile „Ediţie specială” și „Jocuri de putere”, relatează mediafax.ro.

Pe 31 octombrie, în timpul emisiunii „Ediție specială”, Rareş Bogdan a spus că Sorin Oprescu, primarul capitalei, este „un cretin”: „Marea problemă e că ar trebui dinamitată Primăria Generală a Capitalei împreună cu primarul. De trei săptămâni nu se poate circula, oraşul e sufocat de acest cretin”. Rareş Bogdan a mai spus că Sorin Oprescu este „o catastrofă”, care „a nenorocit complet Bucureştiul”.

Postul TV a fost amendat și pentru emisiunea „Jocuri de putere” din 8 octombrie, în care Rareş Bogdan a vorbit despre cazul Lukoil. El a afirmat că cei de la compania Lukoil sunt „şantajişti” şi „îşi închipuie că România e o gubernie”. Rareş Bogdan a invitat telespectatorii să nu mai intre în benzinăriile Lukoil.

„Câte şpăgi au dat oamenii ăstia? Câţi deputaţi, baroni locali au luat bani de la ei?”, s-a întrebat prezentatorul în timpul emisiunii. El a mai spus că în cazul Lukoil există acuzaţii „de spălare de bani şi evaziune fiscală”: „De ce trebuia să intervină premierul în cauza acestor indivizi care doar au furat?”.

Sancţiunea a fost aplicată pentru încălcarea articolului 3, alineatul 2 din Legea audiovizualului, potrivit căruia „toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor”, şi a articolului 40, alineatul 3 din Codul audiovizualului, potrivit căruia „moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”.

Prezentă în şedinţa CNA, Lavinia Şandru, reprezentanta Realitatea TV în relaţia cu CNA, a spus că nu agreează cuvântul „cretin” folosit de colegul său Rareş Bogdan la adresa primarului Oprescu: „Ţin tare tare mult la domnul Oprescu, dar când vine vorba despre traficul din Bucureşti, în anumite momente, este dezastru. Pot să consider că utilizarea acestui cuvânt este una dură şi, da, poate să fie injurioasă. Dar, totodată, Rareş Bogdan vorbeşte nu doar pentru el, vorbeşte în numele celor care îl urmăresc şi au aceeaşi problemă pe care o are şi el”, a spus Lavinia Şandru.

Recomandările editorilor GreatNews:

Strania poveste a pacientului Jurcan. O boală la care medicii români nu au răspuns
Declarațiile lui Banciu despre islam și creștinism, amendate foarte dur de CNA
Câți maidanezi umblă liberi în București. Cifre din bilanțul câinilor fără stăpân