Șobolani albi, descoperiți de un bărbat într-o pădure. „Înțeleg că „s-a rezolvat românește””

șoareci albi iași
Foto: Captură Facebook

Un ieșean plecat la plimbare a avut surpriza să găsească foarte mulți șobolani albi, pe malul pârâului Dobrovăț din pădurea cu același nume din județul Iași.

Bărbatul ieșise la plimbare duminică, 7 aprilie, când a văzut la marginea pădurii, pe malul pârâului Dobrovăț, foarte mulți șobolani albi, relatează publicația locală „Ziarul de Iași”. El a filmat animalele și a publicat imaginile pe Facebook.

Videoclipul realizat de ieșean s-a viralizat pe rețelele de socializare, iar unii internauți au comentat speriați că ar fi vorba de șobolani de laborator și că în zonă s-ar putea face experimente. Alți utilizatori s-au temut că șobolanii se vor înmulți foarte repede sau că poartă boli.

Cel mai probabil, animalele au fost abandonate de un crescător sau de stăpânul lor. „La origini sunt specii sud-americane, mi-e greu să cred că s-ar putea adapta acolo. Cel mai probabil i-a abandonat cineva”, a declarat biologul Carmen Gache pentru sursa citată.

Alți internauți s-au oferit să vină să salveze șobolanii, însă nu au mai apucat. Se pare că, ulterior, animalele au fost otrăvite de cineva: „A pus cineva otravă și i-a otrăvit pe toți. Când s-a dus cineva să îi preia, erau morți. Noroc că a fost totuși, pentru că idiotul care a pus otravă nu a mai strâns-o după.”

„Înteleg din comentarii că „s-a rezolvat românește” adică cineva i-a otrăvit, (…)? Nu puteți accepta că-n pădure, în libertate, pot trăi și șoareci? Indiferent de culoarea lor? Am citit odată undeva „omul urâtă specie, strivește tot în calea lui””, a spus un alt utilizator.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.