Analistul politic Bogdan Teodorescu a murit marți, la vârsta de 61 de ani. Bogdan Teodorescu a fost conferențiar universitar în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), iar în 1996 a condus campania electorală a fostului președinte Emil Constantinescu.
„A luptat cu demnitate împotriva unei boli nemiloase timp de aproape șase ani. Ultima noastră conversație a fost pe 12 februarie 2025. Mi-a vorbit atunci cu speranță, cu luciditate și cu planuri pentru viitor. La câteva zile după, a fost internat de urgență în spital, în stare gravă. De atunci, gândurile noastre i-au fost alături, zi de zi.
Voia să meargă în concediu în luna mai și își cumpărase deja biletele – un semn al optimismului și al dorinței sale de a merge mai departe. Dar viața a avut alte planuri. Gândurile noastre se îndreaptă acum către Delia, partenera sa de viață, care a sperat până în ultima clipă într-un miracol. Îi dorim putere, încredere și liniște.
Bogdan rămâne în inima noastră ca un prieten cald, un gânditor profund, un profesionist exemplar. Moștenirea sa intelectuală e valoroasă, dar absența lui lasă un gol greu de acoperit. Drum lin, dragă Bogdan. România a pierdut azi un om de mare valoare”, au scris jurnaliștii de la „Gazeta Brașovului” pe pagina oficială de Facebook.
Potrivit lui Cristian Pîrvulescu, decan al Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA și coleg de catedră cu Bogdan Teodorescu, acesta din urmă suferea de mai mulți ani de o boală gravă de ficat. Un timp, Teodorescu s-a tratat în Franța, iar tratamentul primit acolo i-a prelungit viața, a declarat Pîrvulescu pentru publicația Fanatik.
Născut pe 22 august 1963 în București, Bogdan Teodorescu a fost scriitor, analist politic, jurnalist, membru al Uniunii Scriitorilor din România și conferențiar universitar la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA). A absolvit Universitatea de Construcții din București și Colegiul Național de Apărare. În 2006 și-a dat doctoratul în comunicare.
De-a lungul carierei sale, a publicat lucrări de marketing politic, de istorie a comunicării sau literatură („Cea mai bună dintre lumile posibile”, „Cinci milenii de manipulare”, „Spada” sau „Șapte”).
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: