Skinny Jeans, blugii care îți distrug sănătatea

Un grup de medici au ajuns la concluzia că blugii foarte strâmți – skinny jeans – pot afecta grav mușchii și nervii picioarelor.

Într-un articol publicat de BBC, jurnaliștii britanici spun povestea unei femei de 35 de ani care a fost scoasă dintr-o pereche de skinny jeans cu ajutorul foarfecii, după ce gambele i s-au inflamat foarte mult, potrivit unui material publicat în ”Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry”.

Femeia a petrecut câteva ore împachetând lucruri în cutii, acasă, în Australia, însă seara abia mai putea să meargă. Medicii susțin că femeia a suferit o criză a sindromului de compartiment, care este agravat de acești blugi.

Sindromul de compartiment e o boală dureroasă și periculoasă, provocată de o inflamație a unei grupe de mușchi care este presată, în cazul australiancei – gambele.

Femeia a căzut și nu a reușit să se mai ridice, iar apoi a petrecut câteva ore, în dureri, pe podea. După ce a ajuns la spital, medicii din Adelaide au observat că avea partea de jos a picioarelor foarte umflată.

Deși picioarele erau calde și avea circulația bună, mușchii erau foarte slabi, iar femeia nu îi mai simțea. Presiunea a afectat mușchii și nervii din gambe.

Abia după patru zile de tratament intravenos, femeia a reușit să meargă din nou.

Alți medici au raportat mai multe cazuri în care coapsele au fost afectate de blugii foarte strâmți, însă șansele de a pierde simțul asupra acestora sunt destul de mici.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Revoluția prețurilor la eMAG. Cele mai mari reduceri ale verii
Locuri de muncă part-time. Program scurt, salariu atractiv
Memorie și concentrare la examene, fără pastile. Un produs natural face minuni!
Se angajează șoferi în cele mai bogate țări din Europa. Oferte de muncă din Norvegia, Danemarca și Suedia