Singura supraviețuitoare a secolului XIX: ”Sunt încă în viață pentru că sunt singură”

Emma Morano (Youtube)
Emma Morano (Youtube)

”Mănânc doar două ouă pe zi. Și prăjituri. Nu mănânc prea multe, însă, pentru că nu am dinți”, spune cea mai bătrână femeie din lume, italianca Emma Morano.

Singurul supraviețuitor al secolului XIX a sărbătorit, în 29 noiembrie, 117 ani de viață.

Emma Morano s-a născut în 1899 și este singura persoană în viață care a trăit în trei secole.

Italianca bea coniac, este singură și se culcă devreme: ”Sunt de-o seamă cu dealurile”, a spus Emma Morano, după ce a fost desemnată cea mai în vârstă persoană din lume, scrie The Independent.

Femeia a mărturist că mănâncă două ouă crude pe zi de când avea 20 de ani și a fost diagnosticată cu anemie.

Doamna Morano nu include carnea în dieta sa, de frică să nu se îmbolnăvească de cancer, și trăiește singură din 1938. A lucrat într-o fabrică și a fost bucătăreasă, iar în ultimii 20 nu și-a părăsit apartamentul.

”Oamenii vin în vizită. Eu nu invit pe nimeni, dar ei vin. Vin din America, din Elveția, din Austria. Vin de peste tot să mă vadă”, a povestit italianca.

Emma Morano este, totuși, destul de departe de recordul de longevitate. Deținătoarea titlului oficial este franțuzoaica Jeanne Calment, care l-a cunoscut pe Vincent Van Gogh în tinerețe, dar a murit în 1997, la vârsta de 122 de ani.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.