Simona Halep, învinsă la Birmingham. Franțuzoaica Mladenovic i-a luat un set la zero româncei!

Simona Halep și-a încheiat aventura la Birmingham în sferturile de finală, cu un eșec surprinzător în fața Kristinei Mladenovic, franțuzoaica de pe locul 43 în lume. Scorul duelului a fost 6-2, 0-6, 6-7 (4).

Simona Halep, care pierduse singurul duel direct cu Mladenovic,  a început meciul în forță. Românca venea după două victorii clare și ritmul pe care îl arătase era excelent.

După o minge de break ratată în primul game, românca a câștigat rapid pe serviciul adversarei. Halep a jucat extraordinar, arătând siguranță pe propriul serviciu și multă încredere la primire. Avantajul a crescut după un nou break, iar campioana din România a câștigat lejer primul set: 6-2.

Kristina Mladenovic a replicat în debutul manșei secunde, punându-i mai multe întrebări delicate româncei, care s-a deconectat complet de la atmosfera partidei.

A făcut numeroase greșeli neforțate, multe duble greșeli, în timp ce adversara sa a început să își expună calitățile prin lovituri inteligente și puternice.

A fost un dezastru pentru Simona Halep, care a cedat setul la zero!

”Decisivul” a adus o revigprare a Simonei, care a început să-și dea drumul la mână, punând presiune pe serviciul franțuzoaicei, care, însă, a făcut față situației, erodând încrederea româncei.

Partida s-a transformat rapid într-o bătălie echilibrată, cu pumni stânși și țipete după fiecare punct câștigat.

Primul break l-a reușit Mladenovic, care a servit pentru meci la 5-3, însă Halep a revenit spectaculos și a egalat scorul.

Învingătoarea a fost decisă în tie-break. Niciuna dintre cele două jucătoare n-a reușit să se desprindă în primele opt puncte, iar echilibrul s-a rupt când franțuzoaica a reușit un minibreak la scorul de 5-4.

A încheiat meciul rapid, la prima șansă, și a oprit parcursul româncei la Birmingham. Este un nou eșec surprinzător al Simonei, care își continuă seria de rezultate neconvingătoare.

Pentru campioana din România urmează Wimbledon, unde anul trecut a ajuns până în semifinale.

Recomandările editorilor GreatNews: