Serviciile avertizează: România poate fi ținta unui atac terorist!

Eduard Helvig, directorul SRI, a precizat, într-un interviu, că extremiștii Statului Islamic pot ataca oricând populația civilă, dar că serviciile de informații românești au oprit să intre în România 246 de persoane bănuite de legături cu teroriștii.

Directorul SRI își dorește aprobarea legii care obligă înregistrarea identităţii a persoanelor care cumpără cartele telefonice pre-plătite.

„Din păcate, nu suntem feriţi de potenţiale atacuri teroriste. Ne confruntăm cu persoane care aderă la grupări teroriste de la distanţă, pe internet, vorbim de radicalizare şi autoradicalizare online, de acţiuni teroriste greu predictibile. Ţintele teroriştilor nu mai sunt doar statele, ca entităţi compacte, ci direct cetăţenii, ca entităţi individuale”, a declarat Eduard Hellvig, directorul SRI, într-un interviu acordat ziarului Adevărul.

Peste 9.000 de persoane, bănuite că ar avea legături cu grupările teroriste, au fost date în consemn la frontieră. Helvig atrage atenția asupra faptului că teroriștii se folosesc de tehnologii de ultimă generație, iar legislația română este depășită.

„Nu avem încă o lege a securităţii cibernetice, nu avem o reglementare cu privire la cartelele PrePay şi ne lipsesc alte instrumente legale ce ar permite adaptarea capabilităţii serviciului la evoluţiile tehnologice. Cu alte cuvinte, oricine poate comunica în România anonimizat, ceea ce, în unele situaţii, implică riscuri pentru securitatea naţională”, a mai precizat directorul SRI.

Anul trecut, s-a încercat modificarea legii, iar cumpărarea cartelelor prepay să fie condiționată, însă Curtea Constituțională a găsit că o astfel de măsură se opune legii fundamentale.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Bucureştiul, văzut de sus. Filmare aeriană superbă, cu o dronă hand-made VIDEO
Grota minunilor. Cea mai mare peșteră din lume, într-o minunată filmare aeriană
Filmare aeriană: cetatea Alba Carolina, sub vraja iernii
Imagini superbe cu Sarmizegetusa Regia filmată de sus
O dronă a fost controlată cu mintea


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version