Sentință în cazul violatorilor din Vaslui. Ce pedepse au primit cei 7 tineri

violatorii din vaslui
Foto: colaj adevarul.ro

Cei 7 tineri din comuna Văleni, județul Vaslui, care au bătut și au violat o fată de 18 ani, și-au aflat astăzi sentința, informează stirileprotv.ro.

Procesul în care au fost judecați a ajuns vineri la final, însă judecătorii au cerut timp pentru a pronunța decizia.

Iată ce pedepse au primit cei 7 tineri la sfârșitul procesului desfășurat la Judecătoria din Vaslui:

Silviu Burada (21 ani) – condamnat la 8 ani și 4 luni de închisoare cu executare
Paul Andrei Burlacu (28 ani) – 7 ani de închisoare cu executare
Silviu Avădanei (22 ani) – 6 ani de închisoare cu executare
Petrică Bolboceanu  (23 ani) – 7 ani de închisoare cu executare
Ionuț Bogdan Boicu – 5 ani și 8 luni de închisoare cu executare
Alin Dumitru Rotaru  – 5 ani și 8 luni de închisoare cu executare
Ioan Surleac – 5 ani și 8 luni de închisoare cu executare

De asemenea, judecătorii au hotărât ca inculpații să îi plătească fetei violate daune morale în valoare de 50.000 de lei.

Sentința nu este însă definitivă, ea putând fi atacată.

Pe de altă parte, toţi cei 7 bărbați au fost arestaţi preventiv, potrivit adevarul.ro. Ei au refuzat să-şi facă apariţia în sala de judecată la pronunţarea sentinţelor. Magistraţii au cerut în cazul tuturor eliberarea „de îndată” a unor mandate de arestare preventivă, urmând ca decizia să fie pusă în aplicare de către organele de urmărire penală în cel mai scurt timp cu putinţă.

Bărbații au fost trimişi în judecată pentru viol în formă agravantă şi lipsire de libertate în mod ilegal. Fata a fost abuzată anul trecut, pe 10 noiembrie 2014, în timp ce se întorcea de la şcoală.

Potrivit adevarul.ro, în pledoaria finală, procurorul şi avocata victimei au cerut pedepse maxime pentru cei şapte tineri. În plus, procurorul de şedinţă le-a cerut judecătorilor ca, odată cu pronunţarea sentinţei, să dispună înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv, arătând că probele administrate demonstrează vinovăţia inculpaţilor, iar mediul în care aceştia trăiesc nu este unul propice reeducării lor.

În sarcina celor şapte inculpaţi a fost reţinută câte o infracţiune de viol şi câte una de lipsire de libertate în mod ilegal.

Pedeapsa maximă prevăzută de legea penală în cazul violului cu mai mulţi autori este de 12 ani, în timp ce pentru lipsirea de libertate este de 7 ani, mai notează sursa citată.

Astfel, cei patru inculpaţi care nu şi-au recunoscut faptele riscau maximum 12 ani de închisoare la care se mai adăuga un spor de o treime din pedeapsă pentru cea de-a doua infracţiune. Astfel, inculpaţii Silviu Burada, Silviu Avădanei, Petrică Bolboceanu şi Paul Burlacu puteau primi maximum 14 ani şi 3 luni de închisoare.

În cazul celorlaţi trei tineri, care şi-au recunoscut faptele, pedeapsa maximă pe care o puteau primi era de 9 ani şi 6 luni de închisoare.
reduceri emag

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în Marea Britanie. Se caută personal pentru îngrijirea bătrânilor
Locuri de muncă în Germania. Se caută zugravi, electricieni, tâmplari sau instalatori
Ce salarii sunt la Mega Image, Lidl, Profi și Penny

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.