Senatoare, despre un „prost” de la protest: „Nu mirosea a oaie, mirosea a parfum, ca mine”

cristiana anghel
Foto: Captură YouTube

Senatoarea Cristian Anghel a declarat că bărbatul pe care l-a făcut „prost” în timp ce încerca să discute cu oierii care protestau în fața Parlamentului nu era cioban.

„Era un agitator, nu era cioban. Agitatorul a luat foile și le-a rupt și i-am zis ăluia că e prost. Era un agitator prost. Era spălat, era orășean, nu mirosea a oaie, mirosea a parfum, ca mine. Ciobanii nu miros a parfum”, a spus Cristiana Anghel, senator din partea ALDE.

Ieri, începând cu ora 9:00, sute de ciobani îmbrăcați cu cojoace tradiționale, înarmați cu clopote și tălăngi, s-au strâns să protesteze în Parcul Izvor din Capitală, în fața Casei Poporului. Aceștia s-au arătat nemulțumiți față de modificările care au fost aduse Legii vănătorii și fondului cinegetic.

Printre altele, oierii nu sunt de acord cu faptul că parlamentarii au decis să interzică pășunatul în perioada 6 decembrie – 24 aprilie chiar și pe terenurile lor, însă permit în această perioadă accesul vănătorilor inclusiv pe proprietățile private. Un alt articol precizează și câți câini trebuie să aibă un cioban. Mai exact, la șes la stână e voie doar cu un câine, la deal sunt permiși doi, iar turmele de la munte pot fi păzite de cel mult trei câini.

Parlamentarii au spus că încearcă să refacă legea și le-au cerut reprezentanților Guvernului să găsească o soluție provizorie, pentru ca respectivele reglementări pe care ciobanii le contestă, să nu fie puse în practică.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.