Seară perfectă pentru români la US Open. Simona, Horia și Florin s-au calificat în ”sferturi”

Simona Halep s-a calificat pentru prima oară în carieră în sferturile de finală de la US Open, trecând aseară, cu emoţii, de nemţoaica Sabine Lisicki.

Românca în vârstă de 23 de ani a acuzat dureri în timpul partidei cu Lisicki, care a câştigat primul set în tie-break, la 6, după ce Halep avusese două şanse de a închide manşa.

În setul al doilea, Simona a acuzat dureri, însă a strâns din dinţi şi a reuşit să se impună cu 7-5. Lisicki a avut şi ea probleme medicale în „decisiv”, greşind tot mai mult. A doua favorită de la US Open a luptat până la capăt şi, în cele din urmă, s-a impus cu scorul de 6-2.

„A fost foarte dificil, aşa cum aşteptam. Ştiam că ea nu este constantă, dar că este puternică. Am rămas concentrată. Nu am jucat cel mai bun tenis, dar am jucat destul de bine ca să pot câştiga. Cred că am luptat foarte bine”, a spus Simona Halep după meci.

În sferturile de finală, Simona o va întâlni pe Victoria Azarenka. Bielorusa, fost lider mondial, a câştigat ambele dueluri cu Halep de până acum şi este antrenată de fostul tehnician al româncei, belgianul Wim Fissette.

„Simt că nu am nimic de pierdut la US Open. Am schimbat puţin gândirea şi acum nu mai am aşteptări. Azarenka a început să joace din nou foarte bine. Are experienţă, a câştigat două titluri de Grand Slam. Va fi un meci decisiv şi am şansele mele. Eu joc bine când sunt sub presiune. Nu-mi pasă de rezultat. Vreau să încerc tot ce pot”, a explicat românca.

În ciuda poziţiei mai bune în clasamentul mondial, Halep nu este considerată a fi favorită în duelul cu Azarenka.

Simona a renunţat la proba de dublu-mixt, unde făcea pereche cu Horia Tecău, iar cei doi s-au oprit, astfel, în sferturile de finală.

Horia, campion la Wimbledon, îşi continuă aventura la US Open alături de partenerul său, olandezul Jean-Julien Rojer. Cei doi s-au calificat aseară în sferturile de finală, după victoria în două seturi, scor 7-6 (3), 7-5, în faţa americanilor Emil Butorac şi Scott Lipsky.

Tot între cele mai bune opt perechi au ajuns şi Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna, care i-au învins, cu dificultate, pe Daniel Nestor (Canada) şi Edouard Roger-Vasselin: 6-7 (4), 4-6, 3-6.

Cei doi români se pot întâlni în semifinale, însă, mai întâi, trebuie să îşi câştige partidele următoare. Tecău şi Rojer vor juca împotriva francezilor Pierre-Hugues Herbert şi Nicolas Mahut, în timp ce Mergea şi Bopanna vor încrucişa rachetele cu perechea suedezo-britanică formată din Robert Lindstedt şi Dominic Inglot.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG televizoare. Prețuri și cu 900 de lei mai mici
Reduceri eMAG iPad. Cele mai bune oferte de săptămâna aceasta
Locuri de muncă în vânzări, în Germania, Austria, Anglia. Salariile ajung la 3.400 de euro
Se caută șoferi în Anglia pe salarii la care visează managerii în România: 4.900 de euro