Se schimbă vremea. Ce anunță meteorologii pentru următoarea perioadă

FOTO: Ionuț Fantaziu
FOTO: Ionuț Fantaziu

Temperaturile scad astăzi în aproape toată țara. Meteorologii spun că vor fi ploi slabe și vânt. În centrul țării, în vest, sud-est, în nord și la munte vor fi unele înnorări, iar în prima parte a zile va ploua în unele locuri.

În Capitală vremea se va rătăci accentuat și devine normală pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, însă probabilitatea de ploaie este redusă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 19 grade în Maramureș, Transilvania și Crișana și 26 de grade în Lunca Dunării.

Temperaturile minime se vor încadra între 5 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 14 grade pe litoral.

Mâine, temperaturile maxime vor fi între 17 și 24 de grade, iar miercuri între 19 și 24 de grade.

Vremea în toamna aceasta

În a doua săptămână din septembrie, temperaturile vor coborî treptat şi vor atinge valori normale pentru începutul de toamnă. Meteorologii spun că în septembrie temperaturile medii lunare se vor situa peste norme în sud-estul, sudul şi local în vestul ţării, iar în celelalte regiuni pot fi apropiate de mediile multianuale.

Specialiştii spun că nici precipitaţiile nu ne vor da mari bătăi de cap acestea având o tendinţă spre deficit în majoritatea regiunilor, exceptând centrul şi nordul ţării unde pot fi apropiate de mediile climatologice.

De asemenea, și în octombrie va fi mai cald decât în mod normal în sud-est şi local în sudul şi vestul teritoriului, iar în restul regiunilor temperaturile medii lunare se vor încadra în normalul perioadei. Cât priveşte precipitaţiile, acestea vor prezenţa valori apropiate de mediile multianuale în majoritatea regiunilor, iar în centrul, nordul şi local în vestul ţării acestea vor avea o tendinţa de excedent.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.